Správy

Už sa na to nemohli pozerať: Susedia z Chrenovej spojili sily a motivujú ďalších

Na neporiadok v Nitre mnohí nadávajú. Inak to nebolo ani medzi partiou susedov na Chrenovej, až pokým sa nerozhodli s tým niečo spraviť.

Ilustračný obrázok k článku Už sa na to nemohli pozerať: Susedia z Chrenovej spojili sily a motivujú ďalších
13
Galéria

Kamaráti a susedia z Chrenovej si vyhrnuli rukávy a začali upratovať neporiadok v ich okolí. Ukázalo sa, že jedna brigáda stačiť nebude, ale aj to, že nie sú sami, ktorých trápi ten istý problém.

Ako sa to začalo?

„Začalo nás štvať, že po celom sídlisku je kopec odpadkov a zanedbaných miest. Nejakú dobu sme na to "nadávali pri pive“, potom sme si povedali, že upraceme aspoň okolie svojich bytoviek," povedala o začiatku iniciatívy Za Zelenú Nitru jej členka Lucia.

Neskôr sa pustili aj do upratovania frekventovanejších lokalít, akou je napríklad aj okolie Lipy. „Keď sme si dali von pár fotiek na svoje súkromné profily, tak sa nám ozvalo pár ďalších priateľov, ktorí sa chceli zapojiť, niekto priviedol aj ďalších ľudí. Keď sme zistili, že nie sme jediní, koho trápi, v akom stave je Nitra, tak sme si povedali, že založíme stránku, kde budeme informovať o našich aktivitách, ale aj upozorňovať na problémové lokality,“ prezradila Lucia.

Prečítajte si tiež

Chcú motivovať ďalších

Najbližšia brigáda sa bude konať 5. februára. Plány majú aj na jar. Okrem čistenia by chceli pripravovať aj ďalšie aktivity a jednou z nich by mohla byť výsadba stromov.

„Po rozbehu stránky sa nám začali ozývať ľudia aj z ďalších častí Nitry, najmä z Klokočiny. Dúfame preto, že motivujeme aj ďalších obyvateľov mesta, aby poupratovali svoje okolie,“ dodala Lucia z iniciatívy Za Zelenú Nitru.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac správ z Nitry

Už sa na to nemohli pozerať: Susedia z Chrenovej spojili sily a motivujú ďalších
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM