Lucia Lauková Samospráva

Už nebudú v prenájme: Kraj odkúpil od mesta školské budovy a pozemky za 817-tisíc eur

Školské budovy boli vo vlastníctve mesta Nitra a župa ich mala v prenájme pre potreby SOŠ gastronómie a cestovného ruchu. S mestom NSK podpísal kúpnu zmluvu.

Ilustračný obrázok k článku Už nebudú v prenájme: Kraj odkúpil od mesta školské budovy a pozemky za 817-tisíc eur
Zdroj: TASR

Mesto Nitra a Nitriansky samosprávny kraj podpísali kúpnu zmluvu na odpredaj budovy bývalej základnej školy na Levickej ulici, telocvične a jedálne vrátane ďalších pozemkov. Doposiaľ kraj za prenájom budovy školy, telocvične a jedálne s kuchyňou na Levickej ulici v Nitre platil ročne viac ako 11 000 eur.

Školské budovy odkúpila župa za 500 166,25 eur. Za takmer 317-tisíc eur kúpil Nitriansky samosprávny kraj aj tri parcely v areáli Zariadenia sociálnych služieb Viničky. Spolu zaplatí župa mestu Nitra 817 007,95 eur.

Školské budovy boli postavené v 50. rokoch minulého storočia a pôvodne v nich sídlila základná škola. Pre malý počet žiakov ju nitrianska radnica zrušila a objekt prenajala NSK pre potreby SOŠ gastronómie a cestovného ruchu. Po získaní objektov do majetku NSK bude môcť kraj na ich opravu vyčleniť financie zo svojho rozpočtu, prípadne na ne získať financie z európskych fondov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM