Lucia Lauková Správy

UKF v Nitre postavila novú budovu s laboratóriami: Pripravuje otvorenie

Nové laboratória a výskumné pracoviská za dva milióny eur sú takmer hotové. Vedenie univerzity by ich chcelo otvoriť do konca tohto roka.

Ilustračný obrázok k článku UKF v Nitre postavila novú budovu s laboratóriami: Pripravuje otvorenie
Zdroj: TASR

Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre finišuje s prípravami na otvorenie novej budovy, v ktorej sa budú nachádzať výskumné pracoviská a laboratóriá fakulty prírodných vied. Podľa slov rektora univerzity Ľubomíra Zelenického je investícia v hodnote dva milióny eur najväčšou v tomto roku.

Otvorenie odložili

Budova je už postavená a UKF ju plánovala otvoriť 17. novembra. Spustenie do prevádzky napokon musela odložiť. „Chýba nám ešte kolaudačné rozhodnutie, takže tam nemôžeme nikoho pustiť. Boli tam viaceré ďalšie viazané investície. Museli sme napríklad vybudovať novú trafostanicu, nové napojenie, postaviť spevnené plochy, aby sa celá stavba mohla kolaudovať,“ vysvetlil Zelenický.

Čakajú na nábytok

Ako doplnil, v súčasnosti je už väčšina prác hotová a čaká sa len na vybavenie laboratórií nábytkom. „Ak nestihneme budovu otvoriť v tomto roku pred Vianocami, tak očakávam, že by k tomuto kroku mohlo dôjsť niekedy začiatkom budúceho kalendárneho roku,“ dodal Zelenický.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM