Lucia Lauková Správy

Ubytovňa na Rybárskej v Nitre vyvolala búrlivú diskusiu: Jej výstavbu neschválili

Nitriansky podnikateľ chce postaviť ubytovňu pre zamestnancov na Rybárskej ulici v Nitre. Proti sú obyvatelia bývajúci v blízkosti.

Ilustračný obrázok k článku Ubytovňa na Rybárskej v Nitre vyvolala búrlivú diskusiu: Jej výstavbu neschválili
Zdroj: TASR

Spoločnosť Bulla požiadala Mestský úrad v Nitre v apríli 2018 o vydanie vyjadrenia k dodatočnému povoleniu rozostavanej stavby „Ubytovňa pre zamestnancov na Rybárskej ulici“. Vo výstavbe ubytovne investor nemôže pokračovať, pretože podľa štátneho stavebného dohľadu začal stavebník realizovať stavbu bez právoplatného územného a stavebného povolenia. Musí zastaviť stavebné práce a predložiť dodatočné povolenie rozostavanej stavby.

Proti výstavbe ubytovne vystúpili aj obyvatelia Rybárskej ulice, ktorí petíciou žiadali mesto Nitra aby prehodnotili tento zámer. Namietali, že ubytovňa nie je v súlade s funkčným využitím. To sa, podľa Evy Ligačovej z útvaru hlavného architekta, nepreukázalo.

Poslanci návrh neodsúhlasili

Jednou z podmienok, aby táto ubytovňa mohla v Nitre vzniknúť, je aj súhlasné stanovisko mesta Nitra. Materiálom sa zaoberali poslanci Mestského zastupiteľstva v Nitre na zasadnutí vo štvrtok 21. júna, ktorí väčšinou hlasov neodsúhlasili návrh na umiestnenie ubytovne na Rybárskej ulici. Prijali pozmeňovací návrh, ktorým poslanci vrátili materiál na dopracovanie. Zároveň má byť zvolané spoločné rokovanie investora a členov petície.

Ubytovňa na Rybárskej

Podľa predloženého zámeru, má mať ubytovňa 2 poschodia určené na bývanie. „Izby sú riešené ako bunky s trojlôžkovou a dvojlôžkovou izbou so samostatným vstupom,“ uvádza sa v materiáli na rokovanie.

Celkovo má mať ubytovňa 21 izieb, z toho 10 dvojlôžkových, 10 trojlôžkových a 1 štvorlôžkovú izbu. Investor navrhuje vytvoriť 21 parkovacích miest pred ubytovňou v areáli firmy Bulla.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM