Lucia Lauková Správy

Byty na Orechovom dvore sú vydenzifikované: Obyvatelia sa do nich vrátia cez víkend

V bytoch na Orechovom dvore sa rozšírili ploštice. Kvôli zlej hygienickej situácii muselo mesto obyvateľov vysťahovať a byty vydenzifikovať.

Ilustračný obrázok k článku Byty na Orechovom dvore sú vydenzifikované: Obyvatelia sa do nich vrátia cez víkend
Zdroj: TASR

Začiatkom týždňa bola v časti Orechov dvor vyhlásená mimoriadna situácia. Mesto muselo zakročiť kvôli zlej hygienickej situácii. Už začiatkom roka sa v bytoch rozšírili ploštice a oznámené boli aj prípady svrabu. Byty nižšieho štandardu, v ktorých žije v súčasnosti niekoľko stoviek obyvateľov, museli vydenzifikovať.

„Samozrejme bola tam potrebná pomoc iných či už štátnych orgánov alebo hasičov, ktorí nám pomáhali s touto mimoriadnou situáciou,“ hovorí prednosta Igor Kršiak. Pre dočasne vysťahovaných obyvateľov Orechovho dvora mesto zabezpečilo ubytovanie v 4 stanoch pre asi 120 až 150 ľudí. Nie všetci využili možnosť ubytovať sa v stanoch. Niektorí sa išli ubytovať k svojim príbuzným.

Podľa prednostu Mestského úradu v Nitre, Igora Kršiaka, boli opatrenia potrebné a úspešné. „Či to bude mať 100-percentnú účinnosť to sa momentálne nevie povedať. Snažili sme sa tým rodinám zabezpečiť všetky potrebné záležitosti od ubytovania, stravovania a školskej dochádzky. Celá aktivita by mala byť tento týždeň ukončená,“ prezradil prednosta MsÚ v Nitre, Igor Kršiak.

V priebehu víkendu (23.-24.6.) by sa mali obyvatelia vrátiť do svojich príbytkov. Podľa slov prednostu MsÚ v Nitre na Orechovom dvore nebol zo strany hygienikov identifikovaný svrab. Ako dodal stav sa ďalej monitoruje.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM