Hokej

Tréner Nitry hodnotí zápas proti Krefeldu: Na čo si musia jeho zverenci dávať POZOR?

Fanúšikovia nitrianskeho hokeja si prišli na svoje. V úvode pracovného týždňa si užili prípravný zápas proti nemeckému súperovi.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Nitry hodnotí zápas proti Krefeldu: Na čo si musia jeho zverenci dávať POZOR?
41
Galéria

Sériu prípravných zápasov odštartovala Nitra na ľade Levíc, kde uspela 4:2. V závere uplynulého pracovného týždňa sa potešili aj fanúšikovia. Na programe bol prvý domáci prípravný zápas, v ktorom Corgoni hostili HC Torax Poruba. Góly Šramatého, Gajdoša a Holešinského priniesli víťazstvo 3:1.

Hostia otočili zápas

V pondelok 22. augusta prišiel pod Zobor nemecký súper Krefeld Pingune. V prvom dejstve sa diváci z gólu neradovali. Presné zásahy prišli až v prostrednej tretine, kedy domácich posielal do vedenia Bajtek a Buncis. Hostia ešte do zmeny strán odpovedali zásluhou Shatskeho. V závere hostia vyrovnali a radovali sa aj v predĺžení.

Prečítajte si tiež

Čo na to tréner?

Zápas pre klubový web zhodnotil aj tréner Nitry Normunds Sejes:

„Dobrý zápas. Trochu sme zaváhali v úvodnej tretine. Súper tam bol lepší, lepšie sa hýbal, mal aj šance. Potom sme hru zrovnali, dali sme aj góly. To bola dobrá fáza, ale prišli obrovské chyby, ktoré súper potrestal gólmi. Mali sme šance na tretí gól. Také, ktoré musíme dávať. Ak nebudeme premieňať také šance ako teraz, budeme to mať zložité. Samozrejme, chceli sme vyhrať, ale som rád, že sme si skúsili predĺženie. Na ľade si však musíme viac pomáhať. Situácie musíme lepšie vyhodnocovať. Napríklad druhému gólu Krefeldu predchádzala nepresná strela v presilovke, ktorá súperovi založila protiútok. Už som videl, že to bude zlé. Chyby, ktoré sme urobili pramenili aj z toho, že ešte nemáme toľko zápasov. Potrebujeme ich odohrať stále viac, aby sme sa takýmto veciam vyvarovali.“

HK Nitra – Krefeld Pingune 2:3 pp (0:0, 2:1, 0:1 – 0:1)

Góly: 26. Bajtek (Mezei), 30. Buncis (Donaghey, Knies) – 35. Shatsky (Fisher), 47. Weiss (MIller), 62. Zerressen

HK Nitra: Beržinec – Mezei, Donaghey, Švarný, Gajdoš, Semaňák, Pupák, Štefanka – Lacka, Buncis, Krivošík – Tvrdoň, Solenský, Holešinský – Varga, Hrnka, Knies – Volko, Bajtek, Drábek

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: Rastislav Búgel

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Prípravný zápas: HK Nitra – Krefeld Pingune 2:3 pp
41
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM