Správy

Tradičná krížová cesta na Veľký piatok bude aj tento rok: Veriaci si ju užijú online

Biskupstvo pripravuje na Veľký piatok tradičnú krížovú cestu. Verejnosť sa jej bude môcť zúčastniť online.

Ilustračný obrázok k článku Tradičná krížová cesta na Veľký piatok bude aj tento rok: Veriaci si ju užijú online
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

V Nitre sa bude počas tohtoročných veľkonočných sviatkov konať tradičná krížová cesta na Kalváriu. Vlani bola pre pandémiu zrušená, nitrianske biskupstvo sľubuje, že tento rok sa jej verejnosť bude môcť zúčastniť, aj keď iba online.

Prípravy sa už začali. „Krížová cesta bude, a to aj s nitrianskym diecéznym biskupom, aj so všetkými nitrianskymi farármi, aj s veriacimi žijúcimi v starobylej Nitre. Bude však iná, netradičná. Bude totiž, tak ako mnoho iných hromadných podujatí v súčasnosti, len online cez televíznu obrazovku alebo počítačový monitor,“ oznámil biskupský úrad.

Pod vedením diecézneho biskupa Viliama Judáka a veľprepošta Katedrálnej kapituly sv. Emeráma Štefana Valla už 14 kňazov z nitrianskych farností celú krížovú cestu na Kalvárii absolvovalo v sobotu 13. marca.

„Videozáznam s jednotlivými zastaveniami sa doplní o sprievodné spevy a tohtoročná pobožnosť krížovej cesty na nitriansku Kalváriu bude pripravená k odvysielaniu práve na Veľký piatok v čase, v ktorom sa v minulosti vždy konala. Linky k sledovaniu pobožnosti krížovej cesty budú zverejnené na webstránke biskupstva, jednotlivých mestských farností a na sociálnych sieťach,“ informovalo nitrianske biskupstvo.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií z Nitry a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM