Lucia Lauková Kultúra

Tradície a remeslá ožijú aj pod Zoborom: TIETO jarmoky nás čakajú v Nitre

Jarmoky každoročne prilákajú do nášho mesta množstvo návštevníkov. Pozrite sa kedy sa budú konať obľúbené podujatia v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Tradície a remeslá ožijú aj pod Zoborom: TIETO jarmoky nás čakajú v Nitre
Foto: Rastislav Búgel

Fašiangový jarmok

Najbližšie sa v Nitre bude konať tradičný Fašiangový jarmok ,ktorý bude súčasťou Fašiangových osláv. Tento rok budeme si užijeme fašiangovú zábavu v Nitre 25. februára. Uzávierka prihlášok pre predajcov a remeselníkov v stánkoch je do 20. februára.

Nitriansky jarmok

Milovníci tradičných remesiel si prídu na svoje počas Nitrianskeho jarmoku. Ten sa bude konať od 3. do 4. júla na pešej zóne. Ako informuje mesto Nitra, na jarmoku sa predstavia remeselníci z celého Slovenska. Jarmok bude prebiehať tentoraz 5. júla aj na Nitrianskom hrade. Uzávierka prihlášok na jarmok pre remeselníkov je 5. júna 2017.

Chrenovské stánky

Súčasťou medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy agrokomplex bývajú tradične aj obľúbené Chrenovské stánky. Inak tomu nebude ani tento rok. Prebiehať budú od 18. do 20. augusta. Záujemcovia môžu posielať prihlášky do 29. júla.

Klokočinský jarmok

Nemôžeme vynechať jarmok na Klokočine. Od 1. do 3. septembra sa nitrianskym sídliskom bude opäť niesť vôňa jedla, hudba a spev. Nebudú chýbať kolotoče a burčiak. Prihlášky na jarmok môžete posielať do 7. júla.

Vianočné trhy

Ku koncu roka neodmysliteľne patrí Nitrianske vianočné mestečko a v ňom drevené stánky s najrozličnejším vianočným tovarom. Vianočné trhy budú začnú 1. decembra a potrvajú do 23. decembra. Záujemcovia môžu posielať prihlášky do 6. októbra.

Prihlášku na jarmoky v našom meste nájdete TU!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM