Lucia Lauková Kultúra

Na fašiangy bude v Nitre poriadne veselo! Tešiť sa môžeme na zaujímavých hostí

Poriadna fašiangová veselica nás onedlho čaká aj v Nitre. Tešiť sa môžete na bohatý program i tradičný sprievod.

Ilustračný obrázok k článku Na fašiangy bude v Nitre poriadne veselo! Tešiť sa môžeme na zaujímavých hostí
Foto: Rastislav Búgel

Na Svätoplukovom námestí v Nitre sa budú v sobotu 25. februára, konať tradičné fašiangy. O výbornú náladu sa postará aj skupina LOJZO. Ani tento rok nebude chýbať fašiangový jarmok, ktorý začne o 10.00 h. a bohatý kultúrny program. „Svoje výrobky tu budú prezentovať a predávať ľudovo-umeleckí remeselníci z celého Slovenska,“ informuje mesto Nitra na svojom webe.

Zaujímaví hostia

Tento rok sa môžeme tešiť na zaujímavých hostí, akými sú určite Vrbovskí víťazi.„Organi­zátori vyzývajú ľudí, aby si priniesli na námestie hrebene, pokrývky na hrnce a iné zvláštne hudobné nástroje s pomocou ktorých zahrajú dobre známu pieseň Pec nám spadla,“ píše sa na mestskom webe.

Súčasťou jarmoku bude aj obľúbený gazdovský dvor Detskej farmy Humanita s domácimi zvieratkami. Ako informuje mesto Nitra záujemcovia sa môžu zadarmo povoziť po pešej zóne na bričke ťahanej koníkom. „Je možné, že fašiangovú zabíjačku spestrí svojou účasťou aj amatérsky kuchár Vilo Habo, známy z televíznej kulinárskej súťaže Moja mama varí lepšie ako tvoja,“ dodáva mesto na webe.

Fašiangový sprievod

Fašiangový sprievod bude prechádzať cez pešiu zónu o 16.00 h. "Zamaskujte sa aj vy a pridajte sa k chodúliarom, folklórnym skupinám, bubeníkom a najrôznejším maškarám vo veľkom nitrianskom fašiangovom sprievode!“ vyzývajú organizátori. Vrcholom fašiangového popoludnia bude pochovávanie basy s ukážkami slovenských fašiangových zvykov.

Ako informuje mesto Nitra na svojom webe sprievodné fašiangové podujatia sa uskutočnia aj v mestských častiach. V nedeľu 12. februára sa môžu tešiť deti na fašiangový karneval v CVČ.

Záujemcovia sa môžu posielať prihlášku na fašiangový jarmok poštou, alebo na emailové adresy: homola@msunitra.sk, chlebcovah@msunitra.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM