Lucia Lauková Správy

TOP témy týždňa: 5 správ z Nitry, ktoré vás zaujali najviac

Končí sa ďalší septembrový týždeň. Prinášame vám rýchly prehľad toho najčítanejšieho čo sme vám za posledné dni priniesli.

Ilustračný obrázok k článku TOP témy týždňa: 5 správ z Nitry, ktoré vás zaujali najviac
Zdroj: TASR

Dopravná policajná akcia v Nitre

Nitrianska polícia vás počas dopravno-bezpečnostnej akcie v dňoch 18. až 20. septembra môže skontrolovať a položiť zopár netradičných otázok. „Pri kontrole však okrem dokladov budete požiadaní aj o odpovede na krátke otázky týkajúce sa účelu vašej cesty a zistenie cieľa cesty. Získanie odpovedí bude veľmi rýchle. Trvá menej než minútu,“ upozornila policajná hovorkyňa.

Čítajte tu: Nitru čaká netradičná dopravná akcia: Polícia sa bude pýtať aj na cieľ vašej cesty

Lúpežné prepadnutie

60-ročná žena mala podľa polície v piatok (7.9.) ráno lúpežne prepadńúť 84-ročnú starenku, keď sa domov vracala z obchodu. „Podozrivá vošla na dvor jej rodinného domu, kde ju sotila na zem a z vrecka zástery sa jej snažila odcudziť peňaženku, čo sa jej nepodarilo. Dôchodkyňa si pri páde poranila chrbát a ruku,“ uviedla nitrianska policajná hovorkyňa. Ako dodala, po skutku 60-ročná žena z Pohraníc z miesta ušla.

Čítajte tu: Žena mala prepadnúť starenku v Pohraniciach: Policajti ju chytili v Nitre

Zázračná studnička

V západnej časti chotára obce Nová Ves nad Žitavou v okrese Nitra, ktorú miestni poznajú ako Konopnice a Chrástočky, leží pútnický areál Studnička. Areál je opradený množstvom príbehov, ktoré sa ústnym podaním zachovali do dnešných čias. Traduje sa, že miestna roľníčka zo žiarlivosti, že liečivý prameň nevyviera na jej pozemku, ho začala zahrabávať. Na nohách sa jej vytvorili veľké chrasty, ktoré zmizli až vtedy, keď si žena začala nohy umývať v liečivej vode.

Čítajte tu: Tisíce ľudí veria v jej zázračnú moc: Poznáte legendu o studničke v obci pri Nitre?

Nový milionár z Nitrianskeho kraja

Takto v nedeľu sa niekomu zmenil život. V Nitrianskom kraji bola uzatvorená stávka, ktorá vyniesla viac ako päť miliónov eur. Na účet niekomu pribudne 5 356 435,70 eura. TASR o tom informoval hovorca národnej lotériovej spoločnosti TIPOS Rastislav Čépe. Podľa Čépeho hráč svoju stávku uzatvoril v Nitrianskom kraji. Skombinoval účasti v rôznych hrách, za ktoré zaplatil dokopy 57 eur.

Čítajte tu: Slovensko má nového milionára: Šťastlivec z Nitrianskeho kraja vyhral vyše 5 miliónov eur

V Rieke objavili telo muža (†60) z Nitry

Ako informovala nitrianska krajská policajná hovokyňa Renáta Čuháková, v pondelok 10. septembra prijala nitrianska polícia oznámenie o smutnom náleze.

Stalo sa tak približne o pol štvrtej popoludní. “V Nitre v smere na Lužianky v rieke Nitra ( pod mostom s rýchlostnou cestnou R1A) bolo nájdené telo nezistenej totožnosti,“ opisuje Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Čítajte tu: Smutný nález: V Rieke objavili telo muža (†60) z Nitry

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM