Lucia Lauková Šport Futbal

Tomáš Kóňa ostáva pod Zoborom: Zmluvu s FC Nitra predĺžil do leta 2020

Bielo-modrý dres bude stredopoliar Tomáš Kóňa obliekať aj v budúcoročnej sezóne. S klubom sa dohodol na predĺžení zmluvy.

Ilustračný obrázok k článku Tomáš Kóňa ostáva pod Zoborom: Zmluvu s FC Nitra predĺžil do leta 2020
7
Galéria
Zdroj: TASR

Slovenský futbalový stredopoliar Tomáš Kóňa predĺžil zmluvu s fortunaligovým klubom FC Nitra do leta 2020. V stredu o tom informovala oficiálna stránka mužstva.

Tridsaťštyriročný špílmacher sa vrátil do materského klubu v júli 2017 a v bielo-modrom drese nastúpil na 47 fortunaligových zápasov, v ktorých si pripísal sedem gólov a deväť asistencií. „Dostal som ponuku od klubu, tak prečo si nepredĺžiť kariéru ešte o jeden rok. V Nitre som sa vždy dobre cítil, vyrastal som tu a preto som nemal dôvod odchádzať, aj keď som mal konkrétne zaujímavé ponuky. Je tu výborný kolektív, preto dúfam, že aj ostatným chlapcom sa podarí predĺžiť pod Zoborom zmluvy, nakoľko viacerým v lete končia. Ja som sa rozhodol ešte rok stráviť v Nitre a verím, že sa nám bude dariť minimálne tak, ako doteraz,“ povedal.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

„Osobne som veľmi rád, že sme s Tomášom predĺžili zmluvu. Je to pre nás veľmi podstatný hráč, preto ma teší, že sme sa dohodli. Verím, že bude kľúčovým hráčom. Doteraz také služby preukazoval a myslím si, že každý, kto futbalu rozumie, ocení jeho vklad do hry. Hoci je Tomáš vekom už tridsiatnik, je to profesionál a stará sa o seba. Pokiaľ sa futbalu niekto venuje, dá sa hrať na vysokej úrovni aj v takomto veku. Kongo bude mať vždy čo odovzdať nášmu mužstvu a mladým hráčom,“ uviedol generálny manažér Jozef Petráni.

Foto: ilustračné

Tomáš Kóňa
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM