Futbal

Ďalší odchod z FC Nitra: Taiwo podpísal trojročnú zmluvu s Dunajskou Stredou

Slovenský futbalový klub DAC Dunajská Streda podpísal trojročnú zmluvu s útočníkom Abdulrahmanom Taiwom, ktorý už pôsobil aj v FC Nitra.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší odchod z FC Nitra: Taiwo podpísal trojročnú zmluvu s Dunajskou Stredou
7
Galéria
Zdroj: TASR

Dvadsaťročný nigérijský útočník sa už pridal k spoluhráčom na hernom sústredení v tureckom Beleku.

„Taiwo počas jesene ukázal svoje schopnosti a prednosti. Pozná túto súťaž a má všetky predpoklady, aby sa stal okamžitou posilou mužstva. Prajem mu veľa úspechov a pekných momentov v našom klube,“ citoval klubový web športového riaditeľa DAC-u Jana Van Daeleho.

Bývalý hráč Abees Academy Abuja a nigérijskej reprezentácie do 23 rokov bol členom širšieho kádra olympijského výberu Nigérie pre OH 2016 v Riu de Janeiro. Do konečnej nominácie sa ale nevošiel. Vzbudil však pozornosť európskych klubov a napokon zakotvil v tureckom Bursaspore, kde počas jari 2017 hrával za družstvo do 19 rokov.

Následne pôsobil v Zbrojovke Brno a vlani sa stal hráčom Nitry. Počas jesene zasiahol do všetkých 18 kôl Fortuna ligy, pripísal si štyri góly a tri asistencie. V Slovnaft Cupe mal bilanciu dva zápasy, dva góly. Taiwo už v tejto sezóne strelil gól „za“ DAC. V pamätnom augustovom stretnutí Nitra – DAC (2:3) to bol práve on, komu rozhodcovia pripísali víťazný zásah ako vlastný gól. Môže sa teda stať vôbec prvým hráčom klubovej histórie DAC, ktorý v jednej sezóne skóruje za tím aj ako hosťujúci, resp. domáci hráč.

Foto: ilustračné

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Abdulrahman Taiwo
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM