Lucia Lauková Kultúra

TIPY na víkend v Nitre: Voľné dni sa budú niesť v predvianočnej atmosfére

Čo nás čaká pod Zoborom najbližšie dni? Tešiť sa môžete na vianočné trhy, koncerty, ale aj športové podujatia.

Ilustračný obrázok k článku TIPY na víkend v Nitre: Voľné dni sa budú niesť v predvianočnej atmosfére
Zdroj: TASR

Najväčšia charitatívna športová exhibícia

14. decembra od 17.30 h, Mestská športová hala

V Mestskej hale na Klokočine sa proti sebe postavia hráči HK Nitra, FC Nitra, súčasní a bývalí hráči slovenskej futbalovej reprezentácie a tím Integrácie, v ktorom budú Tomáš Ujfaluši, Marek Heinz, Peter Švancra, Ego, Boris Valábik, redaktorka Tipsport ligy Simona Leskovská a ďalšie známe tváre. Exkluzívnym hosťom bude majster sveta v MMA Attila Végh. Výťažok z exhibície (2 €) bude priamo na ploche rozdelený deťom na šport, vzdelanie, rehabilitačné pobyty.

Vianočná zábava

14. decembra o 18.00 h, Svätoplukovo námestie

Vianočný program na námestí bude pokračovať hudobným vystúpením. Pripravená bude zábava s Adom Juráčkom a kapelou PENGAGI.

Vianočné mestečko na Klokočine

od 14. do 16. decembra Klokočina, priestranstvo na Mikovíniho ul.

Nebudú chýbať stánky s občerstvením a kultúrny program. V piatok sa môžete tešiť na vystúpenie súboru Zbežanček a kapely Zlomená Nota. V sobotu vystúpia Bábkové Divadlo Lienka a kapela Nahá Molly. V nedeľu bude program patriť kapele Strings & Croon a Ukitas.

Advent na hrade (vianočné mestečko)

od 14. do 22. decembra denne od 10.00 do 20.00 h, Gotická priekopa a areál hradu

V piatok odštartuje Adventné mestečko aj na Nitrianskom hrade. V deň otvorenia mestečka je pripravená vernisáž výstavy vzácnych betlehemov. Okrem toho sa môžete tešiť aj na stánky s tradičnými pochúťkami.

Vianoce so skupinou Sokoly

15. decembra o 19.00 h, Piaristický kostol sv. Ladislava

V priestoroch Piaristického kostola sv. Ladislava v Nitre vystúpi v sobotu skupina Sokoly, známa z účinkovania v televíznej relácií „Všetko čo mám rád“, ako hudobný doprovod Ondreja Kandráča. Vstupné voľné sedenie 15 eur, ZŤP 7.50 eur.

Verejné korčuľovanie na štadióne

15. a 16. decembra, Zimný štadión – vedľajšia plocha

V sobotu bude verejné korčuľovanie otvorené pre verejnosť od 15.30 do 17.00 h. V nedeľu môžete na štadión vyraziť od 13.00 do 14.30 h.

Basketbal BKM SPU vs. MŠK BK Ž.n.Hronom

15. decembra o 18.00 h, Športová hala SPU

V sobotu čaká Nitranov basketbalový zápas. Na domácej palubovke vyzvú domáci hráčov zo Žiaru nad Hronom.

Vianočný koncert: Dominika Titková & Friends

15. decembra o 20.30 h, Music a Cafe

Do vianočnej nálady vás dostane aj Dominika Titková s kapelou. Tešiť sa môžete na najkrajšie slovenské i svetové skladby o ľudskosti, pokore a láske – hlboký umelecký zážitok, kvalitná hudba a večer plný pokoja.

Koncert NERIEŠ + THE PARANOID

15. decembra o 20.00 h, Nová pekáreň

V Novej Pekárni to bude žiť. Fanúšikom prídu do Nitry zahrať kapely Nerieš a The Paranoid. Vstupné 10 eur.

Vianočná prehliadka Starého mesta

15. decembra o 16.00 h, stretnutie pred Turistickým informačný centrom

V sobotu podvečer sa bude konať tradičná bezplatná prehliadka Starého mesta s dlhoročnou sprievodkyňou p. Dankovou. Zraz bude pred informačným centrom. Prehliadka je bezplatná a dozviete sa zaujímavosti o starých vianočných zvyklostiach z Nitry.

Vianočná Nitra 2018 moderná gymnastika

15. decembra od 9.00 do 19.00 h, Mestská športová hala

V sobotu v športovej hale na Klokočine bude odohrávať 19. ročník medzinárodnej súťaže v modernej gymnastike. Súťažiť budú gymnastky z krajín ako Slovensko, Maďarsko, Rakúsko, Poľsko, Ukrajina, Nemecko, Česká republika, Rusko a Chorvátsko. Vstup voľný.

Charitatívny vianočný jarmok

16. decembra od 9.00 do 13.00 h a od 16.00 do 19.30 h, Hala pri kostole sv. Gorazda, ul. P. Straussa

V poradí 12. ročník Vianočného charitatívneho jarmoku sa bude konať na tretiu adventnú nedeľu 16. decembra v hale pri farskom kostole svätého Gorazda na sídlisku Klokočina. Výťažok z podujatia poputuje sociálne odkázaným rodinám z Nitry a okolia. O 17.00 h je na programe vystúpenie „Na adventnú nôtu“.

Mária Čírová Vianočný koncert

16. decembra o 20.00 h, Zlatý kľúčik

Mária Čírová bude mať aj tento rok v Nitre tradičný Vianočný koncert. Vychutnať si ho budete môcť v dvoch termínoch,a to 16. a 18. decembra 2018 o 20.00 h. Lístok stojí 29 eur.

Darček Jozef Pročko & Andrea Profantová

16. decembra o 18.00 h, Music A Cafe

Bláznivá komédia plná humoru, sarkazmu, irónie aj romantiky. Príďte sa zabaviť a to hlavne sami na sebe, nakoľko Darček krásne nastavuje zrkadlo mnohému typickému a bežnému v našich životoch. Nazrieme spolu do života jedného manželského páru vo vianočnom období, ktorým sa vplyvom nepredvídaných okolností začína pomaly čaro Vianoc rozplývať. Účinkujú Andrea Profantová-Zimányiová a Jozef Pročko Réžia: Jozef Krasula. Vstupné 16 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM