Lucia Lauková Správy

Nitru čaká Vianočný charitatívny jarmok: Pomôže rodinám v hmotnej núdzi

V poradí 12. ročník charitatívneho jarmoku sa bude konať na tretiu adventnú nedeľu. Výťažok z podujatia poputuje sociálne odkázaným rodinám z Nitry a okolia.

Ilustračný obrázok k článku Nitru čaká Vianočný charitatívny jarmok: Pomôže rodinám v hmotnej núdzi
Zdroj: TASR

Centrum pre rodinu v Nitre pripravuje podujatie zamerané na pomoc ľuďom, ktorí sa ocitli v hmotnej núdzi. V poradí 12. ročník Vianočného charitatívneho jarmoku sa bude konať na tretiu adventnú nedeľu 16. decembra v hale pri farskom kostole svätého Gorazda na sídlisku Klokočina.

Ako pripomínajú organizátori, výťažok z podujatia poputuje sociálne odkázaným rodinám z Nitry a okolia. „Hoci sa jarmok koná pri farskom kostole svätého Gorazda na Klokočine, zastrešujú ho spoločenstvá z Nitry, ktoré rôznym spôsobom prispeli k jeho realizácii,“ uviedol hovorca Biskupského úradu v Nitre Miroslav Lyko.

Ako pripomenul, charitatívny jarmok je výnimočný svojou nekomerčnosťou. „Prakticky všetko, čo je na ňom k dispozícii, je darované, vyrábané nezištne. Rovnako aj jarmočníci nie sú profesionálnymi obchodníkmi. Sú to často celé rodiny, ktoré darujú svoj čas a námahu pre iných,“ dodal Lyko.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM