Lucia Lauková Kultúra

TIPY na víkend v Nitre: Pod Zobor zavíta Mikuláš a predvianočná nálada

Druhý decembrový víkend bude v Nitre panovať sviatočná atmosféra. Tešiť sa môžete na príchod Mikuláša, vianočné trhy a nudiť sa nebudú ani športoví fanúšikovia.

Ilustračný obrázok k článku TIPY na víkend v Nitre: Pod Zobor zavíta Mikuláš a predvianočná nálada
Foto: Tímea Kamenická / Zdroj: Dnes24.sk

Volejbalový zápas Nitra – Trenčín

7. decembra o 18.00 h, Mestská hala Klokočina

Domáci volejbaloví fanúšikovia sa môžu tešiť na ďalší zápas. Nitriansky tím bude hostiť na palubovke pod Zoborom volejbalistov z Trenčína. Vstupné 2 eurá.

Hokejový zápas HK Nitra – MsHK Žilina

7. decembra o 18.00 h, Nitra Aréna

Ďalšou športovou udalosťou v piatok bude hokejový zápas Nitry so Žilinou. Tento zápas bude však špeciálny. Prítomný bude aj Mikuláš a domáci hráči nastúpia v špeciálnej sade dresov, ktorá neskôr poputuje do dražby.

Mikulášsky koncert Swingles Jazz Ensemble

7. decembra o 20.30 h, Music A Cafe

Koniec pracovného týždňa môžete stráviť aj pri dobrej hudbe. Big band Swingless Jazz Ensemble zahrajú skladby prevažne z obdobia 30. až 50.–tych rokov minulého storočia. Vstupné je na mieste 7 eur.

Vianočná partička

8. decembra o 20.00 h, Nájomná jednotka 210

Ostrieľaní harcovníci Dano Dangl, Juraj Kemka, Lukáš Latinák, Robo Jakab, Marián Miezga, Roman Pomajbo vyštartujú na vianočnú šnúru a zastavia sa aj v Nitre aby zabavili svojim improvizačným umením verných aj všetkých ostatných fanúšikov. A pridajú sa aj úplne noví herci a zabávači ako Juraj Šoko Tabaček, Števo Martinovič, Peter Sklár a ďalší hostia. Vstupné 21 eur.

Svetielka Vianoc

8. decembra o 15.00 h, Kultúrny dom Dolné Krškany

Pripravený je adventný program detí z materských škôl v Krškanoch. Predstaví sa detský folklórny súbor Zbežanček, spevácky zbor Lipka a kapela Náhodný okoloidúci. Tešiť sa môžete na príchod Mikuláša a rozsvietenie stromčeka. Vstup voľný.

Verejné korčuľovanie

8. a 9. decembra Zimný štadión – vedľajšia plocha

Ani tento víkend nebude na zimnom štadióne chýbať verejné korčuľovanie. V sobotu bude mať verejnosť ľadovú plochu od 15.30 do 17.00 h a v nedeľu od 12.30 do 14.00 h.

Mikuláš na Klokočine

8. decembra od 14.30 h, priestranstvo vedľa reštaurácie Sandokan – Klokočina

Čakajú vás vianočné pásma detí z MŠ Benkova a MŠ Čajkovského, o kvietkovanom dievčatku a ľadovej pani Zimici s Divadielkom Svetielko, tradičné páračky so speváckou skupinou Zlatomoravčianka, melódie v čase adventu v podaní FS Kepežďanka a chutné občerstvenie, fazuľovica od VMČ č. 4, niečo na zahriatie, tradičné páračky a koledy, program pre deti a príde aj Mikuláš.

Koncert Juraj Hnilica – Potichu tour 2018

8. decembra o 20.30 h, Music A Cafe

Magický, akustický koncert Juraja Hnilicu a jeho kapely, ktorý zanecháva silnú emóciu a naplní pozitívnou energiou na dlhšiu dobu. Finalista televíznej šou Česko Slovensko má talent 2015, kde si okrem publika získal aj srdce Lucie Bílej, spolu so svojou skvelou kapelou v zostave: Michal Kulich (gitara, flauta), Michaela Šipeková (saxofón, flauta). Milan Hatala (klávesy), Nadežda Holenková (violončelo) zahrajú špeciálne, intímne prevedenie svojej autorskej tvorby na čele so známym piesňami ako „Milujem našu Zem, Uletení anjeli, Blázon, Usmej sa na život“ a mnohými inými. Vstupné 8 eur.

Medzinárodná výstava psov

8. a 9. decembra, výstavisko Agrokomplex

Nitra bude cez víkend dejiskom Medzinárodnej výstavy psov. Tisíce havkáčov bude hodnotiť odborná porota. Prihlásení sú účastníci zo Slovenska, Čiech, Rakúska, Belgicka, Chorvátska, Fínka, Holandska, Talianska, Ruska či Švajčiarska. Príjem psov začína o 7.30 a posudzovanie o 9.30. Parkovné a vstupné sa neplatí.

Hokejový zápas HK Nitra – HC Košice

9. decembra o 15.00 h, Nitra Aréna

V nedeľu čaká hokejových fanúšikov domáci zápas. Nitra vyzve doma pod Zoborom Košice. Pripomenieme si aj plyšákovú tradíciu.

Verejné korčuľovanie na Klokočine

9. decembra od 13.00 do 15.00 h, Hokejová hala

Na korčule sa budete môcť postaviť v nedeľu aj na Klokočine. V tamojšej hokejovej hale bude verejné korčuľovanie pre verejnosť sprístupnené od 13.00 do 15.00 h.

Čertovsky podarený Mikuláš

9. december o 17.00 h, Svätoplukovo námestie

Do Vianočného mestečka zavíta v nedeľu Mikuláš. Okrem toho bude pripravené divadelné predstavenie, ohňová show Vertigo, divadlo Dvor zázrakov a PACI PAC a ich mikulášsky koncert pre všetky deti.

Vianočný večer Evy Pavlíkovej

9. december o 18.00 h, Synagóga

Jubilejný 15. ročník ponúkne pestrý program. Vystúpia v ňom hostia Cimbalová hudba Zobor a Milan Veróny, Anička Jakab Rakovská, Otokar Klein a Svetlana Rymarenko. Vstupné 15 eur.

Vianočný trafo.TRH

9. december od 10.00 do 15.00 h, Trafačka

Vianočné stretnutie prinesie sezónny trh s ručnými výrobkami a domácimi produktmi, susedské stretnutia, rozhovory, dobrú hudbu a najkrajší okamih v roku – susedské rozbaľovanie vianočných darčekov. O 13.00 je na programe koncert Martina Kertészová a kamoši // ľudovo a o 14.00 h príde na rad susedské rozbaľovanie vianočných darčekov.

Vianočný dobročinný bazár 2018

9. decembra od 9.00 do 20.00 h, Divadlo A. Bagara

Na bazáre sa budú predávať veci za ceny určené kupujúcimi, ktoré môže priniesť v daný deň ktokoľvek priamo do pokladne vo foyer Divadla Andreja Bagara. Drobnosti do bazára (hračky, knihy, zachovalé oblečenie, porcelán, CDčká, šperky, bižutéria, hudobné nástroje a pod.) môžete nosiť od 9.00 h do divadla. Prispieť môže každý, či už darovaním alebo zakúpením drobností na bazáre.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM