Lucia Lauková Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Ako sa zabaviť v Nitre počas voľných dní? Ponuka je pestrá

Čo sa bude diať cez víkend v našom meste? Pripravená je bohatá ponuka podujatí.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Ako sa zabaviť v Nitre počas voľných dní? Ponuka je pestrá
Zdroj: TASR

Letná jazda za zeleň v meste

28. júla od 18.30 h, zo Svätoplukovho námestia

Mestský park, Brezový háj, Botanická záhrada SPU, či Hidepark. Aj toto sú miesta v Nitre kde môžete nájsť dostatok zelene. Preto práve aj jazdou na bicykli si viete vychutnať pokoj a relax, ktorý nám zeleň poskytuje. Vstup voľný, vhodné aj pre deti.

Koncert Mária Čírová

28. júla o 19.00 h, parkovisko Nitriansky hrad

Krásna, inšpiratívna slovenská hudobná interpretka predvedie komorný koncert medzi hradbami v sprievode klavíra a gitary. Vstupné na mieste 11 eur.

Žime spolu

29. júla od 11.00 do 22.00 h, Mestský park na Sihoti

Počas podujatia budete mať možnosť vidieť zdravých i hendikepovaných umelcov – venujúcich sa s rovnakým zápalom remeselníckej, tanečnej, či inej činnosti. Na svoje si prídu mladí i ľudia v pokročilom veku. Po celý deň budú podujatím sprevádzať moderátorky Mária Mudrochová a Anna Kupkovičová.

Guláš v Mlynárciach

29. júla od 14.00 h Mlynárce

Výbor mestskej č.5 Diely, Párovské háje, Kynek, Mlynárce a ďalší organizátori pozývajú na 3. ročník amatérskeho varenia gulášu, ktorý sa uskutoční v sobotu 29. júla 2017 v areáli Obchodnej akadémie v Mlynárciach. Začiatok varenia je od 14.00 h, vyhodnotenie, aj za účasti vedenia mesta Nitry bude o 18.00 h.

FS Šljivoševci (CRO)

29. júla o 18.00 h, Malé pódium v Mestskom parku na Sihoti

Tradičný chorvátsky folklór vystúpi v Mestskom parku. Podujatie sa koná v rámci podujatia Nitrianske kultúrne leto 2017.

Sviatok nového chleba

30. júla o 16.00 h, Kultúrny dom Dražovce

Tradičná oslava žatvy, úrody, oldomáš, spev a tanec. Účinkujú: folklórna skupina Tradícia, spevácka skupina Nevädza, Pro Ponitran – Spevuľky, FS Baranek. Hosť: Folklórna skupina Šljivoševci z Chorvátska. Organizátor: Tradícia – Združenie priateľov kultúrnych tradícií Dražoviec v spolupráci s Mestom Nitra. Vstup voľný.

Divadlo Bez opony: Snehulienka a sedem trpaslíkov

30. júla o 17.00 h, Malé pódium v Mestskom parku na Sihoti

Kdesi v lese je jedna baňa, v nej sedem trpaslíkov zlato fára. Trpaslíci, akých ešte nevidel tento svet, asi preto, že ich od zeme nevidieť. Chcete vedieť, ako to všetko skončí?

Ester Wiesner

30. júla o 18.00 h, Malé pódium v Mestskom parku na Sihoti

Mladá speváčka a jej spojenie jazzu so slovenskou ľudovou tradíciou, brazílskou hudbou a piesňami, ktoré „rozprávajú“.

Piknik Nithrania

30. júla od 14.00 do 20.00 h, Hidepark

Nedeľné popoludnie plné zábavy, hier a oddychu! Príďte si s rodinou a priateľmi oddýchnuť od zhonu všedných dní a ponorte sa spolu s nami do rozmanitého sveta spoločenských hier. Asistovať vám pri tom budú ochotní dobrovoľníci, ktorí radi pomôžu či už s výberom alebo s vysvetlením pravidiel hier. Vstupné: dobrovoľný príspevok.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM