Lucia Lauková Správy

TIP na výlet: Vychutnajte si okolie Nitry z neďalekých rozhľadní

Okolité lesy už ožívajú, preto neseďte doma a vychutnajte si jarnú idylu. Krásne pohľady ponúkajú aj okolité rozhľadne.

Ilustračný obrázok k článku TIP na výlet: Vychutnajte si okolie Nitry z neďalekých rozhľadní
3
Galéria

Rozhľadňa Radošinka

Rozhľadňa vysoká 15 metrov ponúka krásny výhľad na Malé Karpaty, Považský Inovec, Tribečské pohorie a Strážovské vrchy. Postavená je na hranici katastrov obcí Nové Sady, Čab a Šurianky. Jej výstavba bola umožnená vďaka projektu za takmer 30 000 eur, ktorý bol ukončený v roku 2014.

Rozhľadňa Dolná Nitra

Rozhľadňa v Klasove je postavená z dreva červeného smreka, vysoká je 15 metrov. Stojí na obecnom pozemku s pekným výhľadom na široké okolie a priľahlé vinohrady. Prvé tesárske práce na samotnej rozhľadni sa začali realizovať v decembri 2014. Dokončená bola v roku 2015. Nová rozhľadňa poskytuje návštevníkom pekný výhľad na Tribečské pohorie, Zobor, Pohronský Inovec, Štiavnické vrchy a nížinu smerom na juh.

Vyhliadková veža Podhorany

Menšiu rozhľadňu nájdeme aj v Podhoranoch na kopci Hôrka. Vyhliadková veža bola postavená v roku 2011. Z rozhľadne je výhľad na pohorie Tribeč, na údolie rieky Nitra s viacerými blízkymi aj vzdialenejšími obcami. Za priaznivých podmienok je možné vidieť aj hrebene Malých Karpát, Považského Inovca a paneláky sídliska v Topoľčanoch. Pri rozhľadni je posedenie, prístrešok aj ohnisko.

Foto: ilustračné

TIP na výlet: Vychutnajte si okolie Nitry z neďalekých rozhľadní
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM