Lucia Lauková Kultúra

Termíny obľúbených mestských jarmokov v Nitre sú známe: Tento rok aj s novinkou!

Jarmoky každoročne prilákajú do ulíc Nitry množstvo ľudí. Tento rok sa, k tým tradičným, pridá aj jeden pri príležitosti osláv výročia historickej udalosti.

Ilustračný obrázok k článku Termíny obľúbených mestských jarmokov v Nitre sú známe: Tento rok aj s novinkou!
Zdroj: TASR

Ani tento rok nebudú v Nitre chýbať tradičné mestské jarmoky. Obyvatelia i návštevníci mesta pod Zoborom sa však môžu tešiť aj na novinku. Tou bude jarmok pri príležitosti 770. výročia udelenia kráľovských výsad mestu Nitra.

Nitriansky jarmok

Súčasťou slávností Nitra, milá Nitra bude od 4. do 6. júla na pešej zóne aj Nitriansky jarmok. 5. júla na Pribinovom námestí pod Nitrianskym hradom sa budú na jarmoku prezentovať ľudoví výrobcovia, ktorí predvedú remeslá v tradičných podobách.

Chrenovské stánky

Počas Medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy Agrokomplex sa budú aj tento rok konať Chrenovské stánky a Dožinkové slávnosti. Remeselníci sa na nich predstavia od 16. do 19. augusta v areáli výstaviska Agrokomplex.

Klokočinský jarmok

Tradičným jarmokom ožije koncom leta aj Klokočina. Tento rok sa bude konať od 24. do 26. augusta. Nebudú chýbať zábavné atrakcie, lunapark, kolotoče, trhy s rôznym tovarom a jedlom.

Udelenie kráľovských výsad

V septembri sa budú pod Zoborom konať slávnosti pri príležitosti 770. výročia udelenia kráľovských výsad mestu Nitra. V rámci nich budete môcť navštíviť 2. septembra jarmok na Svätoplukovom námestí. Prezentovať sa na ňom budú remeselníci, ktorí predvedú svoje umenie priamo na mieste.

Vianočné trhy

Tradične na záver roka prídu na rad Vianočné trhy Nitre, ktoré budú prebiehať od 1. do 23. decembra. Predajcom na Vianočných trhoch poskytne mesto drevené stánky. Výber prevádzkovateľov predajných stánkov s občerstvením, alkoholickými nealkoholickými nápojmi bude formou elektronickej aukcie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM