Správy

Tabáň je hotový: Vo februári by mal dostať kolaudačné rozhodnutie, FOTO

Miliónový projekt v centre Nitry čaká na svojich prvých obyvateľov. Pozrite sa, ako polyfunkčný komplex vyzerá tesne pred otvorením.

Ilustračný obrázok k článku Tabáň je hotový: Vo februári by mal dostať kolaudačné rozhodnutie, FOTO
5
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

So stavebnými prácami na projekte Tabáň začal investor na jeseň v roku 2018, teda približne rok po oznámení zámeru verejnosti. Krátko potom nasledovala polemika o názve. Po námietkach zo strany verejnosti, ho spoločnosť z pôvodného Townhill zmenila na Tabáň.

Komplex mal byť pôvodne otvorený ešte v roku 2020. Plány však prekazila pandémia. Investor si musel poradiť s viacerými problémami.

Výpadok pracovníkov

„Pandémia priebeh stavebných prác ovplyvnila z hľadiska personálneho, ako aj technického. Museli sme sa vysporiadať s veľkým množstvom PNiek a výpadkov personálu z dôvodu karantény. Zároveň počas výstavby utrpela najmä logistika dodávok stavebného materiálu, čo v konečnom dôsledku negatívne vplývalo na postup prác,“ prezradil Ľubo Šulko zo spoločnosti Proxenta.

Ako ďalej uviedol, aktuálne prebieha v objekte čistenie a upratovanie priestorov stavby, kontrola všetkých systémov a inštalácií ako aj ich programovanie pred spustením do trvalej prevádzky.

„Zároveň sa postupne uskutočňujú obhliadky stavby zo strany príslušných inštitúcií verejnej správy, ktorým sa predvádzajú napr. bezpečnostné požiarne systémy, ako aj iné dôležité súčasti stavby. V neposlednom rade sa riešia administratívne úkony spojené s uvedením stavby do prevádzky,“ vymenúva Šulko.

Termín otvorenia

Priznáva, že v súčasných podmienkach pandémie ochorenia Covid-19 je celý proces časovo a koordinačne veľmi náročný.

Kolaudačné rozhodnutie by podľa jeho slov mohla mať spoločnosť v rukách v priebehu februára 2021.

„Následne pristúpime k bezodkladnému podaniu žiadosti o zápis skolaudovanej stavby do katastra nehnuteľností a začneme s postupným odovzdávaním bytov a apartmánov novým majiteľom,“ dodáva Ľubo Šulko.

Byty aj obchody

Sedempodlažný komplex vyrástol na nezastavanom pozemku oproti súdu. Za projektom stojí investičná skupina Proxenta. Náklady na výstavbu objektu boli vyčíslené na zhruba 25 miliónov eur.

V komplexe sa nachádza 275 bytov, 403 parkovacích miest na dvoch podzemných podlažiach a 25 obchodných prevádzok. Väčšina bytov je už predaná.

Fotografie komplexu pred jeho otvorením nájdete v priloženej galérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Polyfunkčný komplex Tabáň pred otvorením
5
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM