Lucia Lauková Kultúra

Sviatočná nálada vás dostane: V Nitre budú cez víkend otvorené 3 vianočné mestečká

Sviatočná atmosféra bude panovať na námestí, na Klokočine a už aj na Nitrianskom hrade. Sledujte aký program nás čaká.

Ilustračný obrázok k článku Sviatočná nálada vás dostane: V Nitre budú cez víkend otvorené 3 vianočné mestečká
3
Galéria
Zdroj: TASR

Vianočné mestečko na Klokočine

V piatok 14. decembra vystúpi od 17.00 do 17.30 h Folklórny súbor Zbežanček a od 18.30 bude nasledovať hudobné trio Zlomená Nota. V sobotu 15. decembra otvorí program o 15.30 Bábkové Divadlo Lienka a od 17.00 do 20.00 h zahrá kapela Nahá Molly. V nedeľu program vianočného mestečka na Klokočine zakončia vystúpenia kapiel Strings & Croon od 16.30 do 18.00 h a po nich sa predstavia mladé hudobníčky Ukitas, ktorých vystúpenie si budete môcť pozrieť od 18.30 do 20.00 h.

Adventné mestečko na hrade

V piatok svoje brány otvorí aj Adventné mestečko na Nitrianskom hrade. Otvorené bude denne od 10.00 do 20.00 h. Stánky s jedlom budú otvorené od 15.00 do 20.00 h, v nedeľu už od 10.00 h. Prvý sprievodným podujatím bude výstava vzácnych betlehemov v piatok od 17.00 hodiny.

Tešiť sa môžete na tradičné mestečko v neobyčajnom prostredí hradnej priekopy plné domácich pochúťok, hudby a pravej vianočnej atmosféry. Kňazský seminár sv. Gorazda a Castellum Cafe pripravili stánky s domácimi lokšami, vianočkou, štedrákom či oblátkami. Pripravené budú vyhrievané stany so sedením, vianočná výzdoba, veľký adventný veniec a projekcie so zimnou krajinou, dvor živých zvieratiek z gazdovských dvorov splu s jasličkami pre Ježiška. Každý podvečer je pripravené premietanie Vianočných večerníkov z cyklu Vianočné rozprávanie: O svätej Barbore, O svätej Lucii, O Vianociach, O sv. Mikulášovi, V podvečer sv. Ondreja, O Troch kráľoch, O vianočke. Vstup na podujatia je voľný.

Vianočné mestečko na námestí

Vianočné mestečko na Svätoplukovom námestí je otvorené od 1. decembra a návštevníkov bude vítať až do 24. decembra. Tento víkend sa môžete tešiť na pestrý program. V piatok o 18.00 hodine sa o vianočnú zábavu postarajú Aďo Juráček a kapela PENGAGI. V sobotu začne program o 18.00. Jeho súčasťou bude detské divadelné predstavenie O Jankovi a Marienke a Vianočné tóny zahrajú FS Koniarovčanka a skupina Jindro Band Blue Notes. V nedeľu o 18.00 prinesú skauti na Svätoplukovo námestie betlehemské svetlo a zároveň bude tretia adventná nedeľa na námestí patriť vystúpeniam FS Zbežanček a DH Kozárenka.

Foto: ilustračné

Sviatočná nálada vás dostane: V Nitre budú cez víkend otvorené 3 vianočné mesteč
3
Galéria
Zdroj: Nisys
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM