Lucia Lauková Správy

Sumár týždňa v Nitre: TOP 5 udalostí uplynulých dní na jednom mieste

Máme za sebou prvý májový týždeň. Priniesol množstvo zaujímavých udalostí. Na tieto naši čitatelia klikali najviac.

Ilustračný obrázok k článku Sumár týždňa v Nitre: TOP 5 udalostí uplynulých dní na jednom mieste
Zdroj: Dnes24.sk

Škody na štadióne

Finále Slovenského pohára sa konalo pred pár dňami v stredu 1. mája, no futbalový stánok pod Zoborom sa z toho bude ešte nejaký čas spamätávať. Ako sa očakávalo, fanúšikovia Trnavy, ktorá si nakoniec cennú trofej odniesla, zaplnili centrum Nitry. Oba fanúšikovské tábory však svoju silu naplno predviedli na štadióne. „Škody na našom štadióne budú zrejme vysoké, nejde len o vytrhané sedadlá a zničené zábrany. Zničený je aj nový trávnik, ktorý bol na viacerých miestach vypálený pyrotechnikou,“ povedal viceprimátor Nitry Daniel Balko.

Čítajte tu: Vytrhané sedačky, zničený trávnik: Škody na štadióne v Nitre sú značné, FOTO a VIDEO

Mladík (18) z Nitry sa druhýkrát narodil

Zrážky s vlakom v drvivej väčšine prípadov končia tragicky. Tento mladík však akoby zázrakom utrpel len povrchové odreniny. Nehoda sa stala v utorok (30.4.) krátko pred polnocou v Banskej Bystrici.

Čítajte tu: Mladík (18) z Nitry sa druhýkrát narodil: Zrazil ho vlak, no postavil sa na nohy

Nevydarená operácia v nitrianskej nemocnici

Tento týždeň sa dostalo nemalej pozornosti prípadu z nitrianskej nemocnice. Pacientovi lekári operovali nesprávne koleno. Pacient má teraz chodiť na rehablitácie operovaného kolena a čakať na operáciu druhého kolena. Dôchodca podal podľa TV Markíza podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a aj žalobu na súd.

Čítajte tu: Poriadny prešľap: V nitrianskej nemocnici mali pacientovi operovať zdravé koleno

Raňajky v tráve končia

Diskutovanou témou bolo aj podujatie Raňajky v tráve pri Dražovskom kostolíku. Organizátori oznámili, obľúbený piknik sa tento rok konať nebude. Dôvodom je neúspech v grantovom programe Mením moje mesto.

Čítajte tu: Raňajky v tráve pri Dražovskom kostolíku končia: Organizátori nezískali grant

V centre Nitry začala výstavba Orbisu

Spoločnosť Inpek, s.r.o., Nitra oficiálne odštartovala v pondelok výstavbu polyfunkčného objektu Orbis Premium v centre Nitry. Samotnej výstavbe predchádzali búracie práce budovy bývalého Domu kultúry Orbis, na mieste ktorej vyrastie nový komplex. Výstavba polyfunkčného komplexu by mala trvať 18 mesiacov, potvrdil obchodný riaditeľ spoločnosti Inpek Jozef Bóňa. Výstavbu komplexu realizuje Inpek z vlastných zdrojov, výšku investície Bóňa nešpecifikoval.

Čítajte tu: V centre Nitry začala výstavba Orbisu: Dokončený má byť budúci rok, VIZUALIZÁCIE

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM