Aktualizované Lucia Lauková Správy

Poriadny prešľap: V nitrianskej nemocnici mali pacientovi operovať zdravé koleno

Po prebudení mal pacient s prekvapením zistiť, že mu lekári zoperovali nesprávne koleno. Dôchodca už mal podať podnet príslušným úradom.

Ilustračný obrázok k článku Poriadny prešľap: V nitrianskej nemocnici mali pacientovi operovať zdravé koleno
Zdroj: TASR

Nitrianska nemocnica čelí kritike. Pacientovi mali lekári operovať nesprávnu nohu. Informáciu priniesla TV Markíza.

Podľa portálu tvnoviny.sk si 75-ročný pán omyl lekárov všimol po prebudení z narkózy. „Hadička mu trčala vraj zo zdravého kolena. Nikto mu nič nepovedal a v nemocnici sa mu potom ospravedlňovali,“ píše portál tvnoviny.sk

Pacient má teraz chodiť na rehablitácie operovaného kolena a čakať na operáciu druhého kolena. Dôchodca podal podľa TV Markíza podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a aj žalobu na súd.

Stanovisko nemocnice

Reakciu nám zaslala aj nitrianska nemocnica. „Je nám úprimne ľúto vzniknutej situácie, pričom si uvedomujeme svoju zodpovednosť. Okamžite sme prijali opatrenia, aby sa rovnaká situácia nezopakovala. Zriadili sme komisiu pre prešetrenie prípadu, ktorej členom je hlavný odborník MZSR pre ortopédiu, aby bola zabezpečená objektivita a nezávislosť. Zároveň sme poskytli súčinnosť Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou,“ povedala hovorkyňa Fakultnej nemocnice v Nitre Tatiana Timková.

„Na základe našich doterajších zistení namietame uvádzanie nepravdivých informácií, že sa pacientovi operovalo zdravé koleno. Vzhľadom k tomu, že vo veci prebiehajú uvedené šetrenia, k prípadu sa ďalej nevyjadrujeme,“ dodala Tatiana Timková, hovorkyňa FN Nitra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM