Lucia Lauková Kultúra

Staré divadlo Karola Spišáka v Nitre chystá hru Trója: Vyrozpráva bájne príbehy

Na doskách Starého divadla Karola Spišáka sa budú odohrávať príbehy o trójskom koňovi, hrdinoch, bohoch i o veľkej láske, ktorá rozpútala najväčšiu vojnu mýtických dôb.

Ilustračný obrázok k článku Staré divadlo Karola Spišáka v Nitre chystá hru Trója: Vyrozpráva bájne príbehy
Zdroj: TASR

Staré divadlo Karola Spišáka (SDKS) v Nitre začalo v týchto dňoch s prípravou výpravnej inscenácie Trója. Epos so známymi gréckymi bájami je určený malým aj veľkým divákom. Vyrozpráva im príbehy o najkrajšej žene na svete, trójskom drevenom koňovi, hrdinoch, bohoch a o veľkej láske, ktorá rozpútala najväčšiu vojnu mýtických dôb.

Ako pripomínajú tvorcovia, diváci sa môžu tešiť na vizuálnu a hudobnú hru, plnú kúziel a mytologických bytostí. „Predstavenie bude zároveň formou interaktívnej hry zapájať detského diváka do predstavenia,“ uviedol PR manažér SDKS Dušan Nevín.

Súčasťou projektu bude vzdelávací program pre školy s názvom Trójsky kôň, ktorý deťom viac priblíži historický a mytologický kontext príbehu a uvedie ich do sveta gréckych bájí, Homérových eposov či archeologických objavov. „Trója je vo všetkých týchto oblastiach veľký príbeh a my veríme, že dokáže osloviť detského diváka a nadchnúť ho pre históriu a mytológiu,“ doplnila dramaturgička Slavka Civáňová.

V inscenácii, ktorej premiéra je naplánovaná na 7. júna, sa v réžii Petra Oravca predstaví takmer celý súbor SDKS. „Základným znakom jeho tvorby je výpravnosť a obsahová aj formálna náročnosť vo všetkých zložkách inscenácie. V SDKS už režíroval úspešnú hudobnú rozprávku Čarodejník z krajiny Oz,“ doplnil Nevín.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM