Lucia Lauková Správy

SPU v Nitre ukončila revitalizáciu átria: V oddychovej časti vymenili mobiliár

Študenti ale aj zamestnanci univerzity budú môcť na oddych využívať krajšie átrium. Pribudli tam nové lavičky i stojany na bicykle.

Ilustračný obrázok k článku SPU v Nitre ukončila revitalizáciu átria: V oddychovej časti vymenili mobiliár
4
Galéria
Zdroj: SPU Nitra

Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU) v Nitre ukončila revitalizáciu oddychovej časti átria (na snímke pôvodný stav átria pozn.red.) v areáli univerzity. Priestor začne slúžiť študentom i pracovníkom univerzity od pondelka 6. novembra.

Univerzita realizovala projekt prostredníctvom zamestnaneckého programu Pomôžte nám pomáhať 2017, cieľom ktorého je podpora zmysluplných verejnoprospešných projektov v regiónoch, prehĺbenie spoločenského dosahu na miestnu komunitu, v sociálnej pomoci, vzdelávania, podpora aktivít neziskových organizácií alebo vzdelávacích inštitúcií, prehĺbenie spolupatričnosti. Financie na realizáciu projektu vo výške 5000 eur získala SPU z nadácie.

Átrium sa nachádza v centre pôvodného areálu SPU – národnej kultúrnej pamiatky, v priestore, ktorý je denne frekventovaný. „Priestor átria má potenciál byť reprezentačným a využívaným relaxačným a spoločenským priestorom akademickej komunity. Pôvodný mobiliár bol zničený a nefunkčný, čo bolo dôvodom na obstaranie nových, moderných a funkčných lavičiek, nádob na odpad s popolníkom, nádob na triedený odpad a stojanov na bicykle, ktoré zabezpečia vytvorenie podmienok na krátky oddych, stretávanie sa, ale aj funkčné využitie exponovaného átria,“ povedala hovorkyňa SPU Renáta Chosraviová.

Foto: ilustračné

SPU v Nitre ukončila revitalizáciu átria: V oddychovej časti vymenili mobiliár
4
Galéria
Zdroj: SPU Nitra
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM