Rôzne

Skvelá príležitosť pre amatérskych filmárov: Blíži sa jedna z najstarších súťaží

Amatérski filmári budú mať aj tento rok možnosť porovnať si svoju tvorbu. Pripravených je hneď niekoľko kategórií.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá príležitosť pre amatérskych filmárov: Blíži sa jedna z najstarších súťaží
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Neprofesionálni filmári budú mať aj tento rok možnosť predstaviť svoju tvorbu. Do konca marca majú možnosť prihlásiť svoje práce do regionálneho kola súťaže Cineama. Organizuje ho Krajské osvetové stredisko (KOS) v Nitre.

Cineama je najstaršou celoštátnou súťažou v oblasti amatérskej filmovej tvorby na Slovensku. „Súťaž je určená deťom, mládeži i dospelým a nie je tematicky vymedzená. Jej hlavným cieľom je nadobúdanie vedomostí, rozvíjanie zručností a umelecko-odborný rast tvorcov prostredníctvom poznávania, realizácie a prezentácie umeleckej amatérskej filmovej tvorby,“ uviedli organizátori.

Amatérski filmári budú súťažiť v kategóriách animovaný, hraný a dokumentárny film, publicistika, experiment a videoklip. Súťažné diela hodnotia odborné poroty zložené z aktívnych profesionálov z radov filmových tvorcov, teoretikov, publicistov a pedagógov. Hodnotenie prebieha udelením prvého, druhého a tretieho miesta a maximálne troch čestných uznaní v každej kategórii.

„Vzhľadom na súčasnú epidemiologickú situáciu sa do súťaže prihlasuje iba elektronicky,“ doplnila Zdenka Smrečková z KOS.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií z Nitry a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM