Správy

Škola v Nitre vychová odborníkov pre Jaguar: Otvorí nový odbor a postaví modernú halu

Stredná odborná polytechnická škola v Nitre otvorí v novom školskom roku odbor mechatronik. Vyučí sa v ňom budúca kvalifikovaná sila pre Jaguar.

Ilustračný obrázok k článku Škola v Nitre vychová odborníkov pre Jaguar: Otvorí nový odbor a postaví modernú halu
Zdroj: Slavomír Maličkay

Do Súkromnej strednej odbornej školy polytechnickej DSA v Nitre, ktorej zriaďovateľom je od minulého roka slovenská vzdelávacia spoločnosť Deutsch-Slowakische Akademien, zavítali odborníci z britskej automobilky Jaguar Land Rover. Budúci výrobný závod sa so strednou školou dohodol na príprave kvalifikovaných odborníkov v štvorročnom maturitnom odbore mechatronik.

Nová moderná hala

„Výučba sa začne od budúceho školského roku a v areáli školy preto vyrastie nová moderná tréningová hala, určená pre praktickú časť výučby v tomto študijnom odbore,“ informoval riaditeľ pre komunikáciu DSA, Slavomír Maličkay.

Ako dodal delegáciu viedol Ian Eva, ktorý má v centrále spoločnosti Jaguar Land Rover na starosti systém odborného vzdelávania. „Tento skúsený manažér pomáhal zavádzať odborné vzdelávanie nielen vo firmách vo Veľkej Británii, ale napríklad aj v Číne a v Brazílii. Za jeho prínos v oblasti vzdelávania bol ocenený Radom britského impéria, ktorý mu udelila kráľovná Alžbeta II,“ prezradil riaditeľ pre komunikáciu DSA, Slavomír Maličkay.

Výmena skúseností

Podľa slov Slavomíra Maličkaya, ponúkli zástupcovia automobilky Jaguar Land Rover nitrianskej škole podporu pri naštartovaní výučby v odbore mechatronik. „Sú pripravení poskytnúť jej študijné podklady a majú záujem aj o výmenu skúseností. Prisľúbili tiež pomoc pri nastavovaní štandardov a procesov pri príprave praktickej časti výučby,“ hovorí Slavomír Maličkay.

Partnerstvá s britskými školami

Okrem toho ponúkol Jaguar Land Rover Súkromnej strednej odbornej škole polytechnickej DSA aj podporu pri nadväzovaní partnerstva s britskými odbornými školami. „Nitrianska škola tak spoluprácou s automobilkou Jaguar Land Rover získa významné medzinárodné know-how a zároveň predpoklady pre rozšírenie a skvalitnenie štúdia cudzích jazykov,“ doplnil riaditeľ pre komunikáciu DSA, Slavomír Maličkay.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM