Lucia Lauková Správy

S fakultou žila 13 rokov, teraz musí odísť: Študenti sa zastali svojej bufetárky

Takáto iniciatíva sa len tak nevidí. Študentov zaskočila správa o odchode ich obľúbenej bufetárky. Univerzita v tom má jasno a prípadnú petíciu nemieni zohľadniť.

Ilustračný obrázok k článku S fakultou žila 13 rokov, teraz musí odísť: Študenti sa zastali svojej bufetárky
Zdroj: TASR

Bufet na Pedagogickej fakulte UKF v Nitre bude po trinástich rokoch prevádzkovať niekto iný. Mnohým študentom sa táto myšlienka vôbec nepáčila. Svoj postoj vyjadrili na sociálnej sieti, kde sa k tejto téme ihneď rozpútala diskusia.

Zapojili sa do nej terajší i bývalí študenti, ktorí vyjadrili terajšej prevádzkovateľke bufetu podporu. „Síce už nie som študentkou, ale 5 rokov sme ten bufet s radosťou navštevovali. Pani bufetárka nás už poznala, bola veľmi, ale veľmi milá. Ak bude petícia podpíšem,“ píše sa v jednom z komentárov.

„Pani je skvelá osoba, vždy má k nám pekné slovo, čo padne človeku dobre a hneď spraví lepšiu náladu po skorom vstávaní. Pani si dokonca pri toľkých študentoch pamätá, čo si pravidelne kupujem. Je milá a ústretová a v bufete nič nechýba. Bodaj by všade pracovali ľudia ako je ona,“ myslí si jedna zo študentiek.

S otázkou prečo bufet padne po 13 rokoch do iných rúk sme sa obrátili na samotnú univerzitu. Tá potvrdila, že bufet na Pedagogickej fakulte Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre mala p. Pillajová v nájme od januára 2006 na základe niekoľkých nájomných zmlúv, pričom platnosť poslednej končí koncom tohto roka.

Stanovisko univerzity

„Zmluva o nájme nebytových priestorov s doterajším nájomcom zaniká dňom 31.12.2019. Pe­dagogická fakulta z dôvodu zabezpečenia transparentného výberu, listom vyzvala 4 dlhodobo evidovaných záujemcov o prenájom týchto priestorov (vrátane pani Pillajovej) na predloženie ponuky, vzhľadom na to, že k termínu ukončenia nájomnej zmluvy sa o možnosť podnikať v predmetných priestoroch UKF uchádzali ďalšie 3 subjekty. Päťčlenná komisia menovaná dekanom PF UKF v Nitre vyhodnotila všetky predložené ponuky, hodnotenie bolo anonymné na základe vopred stanovených kritérií v súvislosti s ponúkaným sortimentom, prevádzkovým časom a službami. Ponuka pani Pillajovej sa umiestnila ako druhá v poradí,“ uvádza UKF vo svojom stanovisku.

Petícia nepomôže

Študenti zvažovali, že sa za „svoju bufetárku“ postavia aj petíciou. Škola má však v tomto jasno. „Z predchádzajúcej odpovede vyplýva, že vzhľadom na to, že výber nájomcu bol zo strany prenajímateľa transparentný, nie je dôvod na zohľadnenie petície. Zmluva s novým nájomcom bola dňa 09.12.2019 schvá­lená Akademickým senátom PF UKF. Pevne veríme, že nový nájomca bude pracovníkom, študentom, ako aj návštevníkom UKF poskytovať prinajmenšom také kvalitné služby ako doterajší nájomca,“ vysvetľuje univerzita.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM