Lucia Lauková Správy

Rozvoj turizmu v Nitrianskom kraji: Župa finančne podporí takmer 200 projektov

Nitriansky samosprávny kraj podporí rozvoj cestovného ruchu. Projekty si rozdelia vyše 333-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Rozvoj turizmu v Nitrianskom kraji: Župa finančne podporí takmer 200 projektov
Foto: Rastislav Búgel

Dotácie na podporu cestovného ruchu v hodnote viac ako 333 000 eur poskytne Nitriansky samosprávny kraj (NSK) v tomto roku rôznym občianskym združeniam, podnikateľským subjektom i obciam. Celkovo vyčlenil kraj na rozvoj turistiky a podporu rôznych podujatí zameraných na cestovný ruch sumu 357 000 eur.

Rozdelenie dotácií

Podľa slov riaditeľa Úradu NSK Dušana Guťana, prijal odbor cestovného ruchu celkovo 209 žiadostí o dotácie. Z nich 198 splnilo podmienky stanovené všeobecne záväzným nariadením. NSK pri vypracovaní návrhu na rozdelenie dotácií do jednotlivých regiónov vychádza z celkového počtu obyvateľov kraja a z počtu obyvateľov vo volebných obvodoch. Podľa ich počtu sa potom určuje aj celková výška dotácií, ktoré smerujú do jednotlivých okresov.

Podporia všetky oprávnené žiadosti

Keďže požadovaná suma neprekročila čiastku vyčlenenú v rozpočte kraja, mohol NSK vyhovieť všetkým oprávneným žiadostiam. Dotácie podporia rôzne projekty vo všetkých okresoch kraja. Financie pôjdu napríklad na rôzne vínne a gastronomické festivaly, na rozvoj kúpeľného cestovného ruchu, na tvorbu propagačných publikácií, obecné oslavy, ale i rozvoj ekoturistiky či tradičných remesiel.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM