Lucia Lauková Samospráva

Rezidentské parkovanie na sídliskách v Nitre: Realitou by mohlo byť v roku 2021

Nitrianska radnica pokračuje v príprave projektu rezidentského parkovania. Vďaka nemu by mohli obyvatelia s trvalým pobytom zaparkovať bez problémov.

Ilustračný obrázok k článku Rezidentské parkovanie na sídliskách v Nitre: Realitou by mohlo byť v roku 2021
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Nitra pripravuje zmenu parkovacej politiky. Súčasťou pripravovaných zmien je aj rezidentské parkovanie na sídliskách, ktoré plánuje mesto spustiť v roku 2021.

„Hlavnou myšlienkou rezidentského parkovania, ktoré chce mesto Nitra na sídliskách zaviesť od roku 2021, je pohodlnejšie parkovanie pre obyvateľov s trvalým pobytom,“ informovalo vedenie mesta.

Počítajú parkovacie miesta

Systém rezidentského parkovania je momentálne v prvej prípravnej fáze. Pokračuje spočítavanie parkovacích miest a áut v jednotlivých uliciach vrátane štatistík nitrianskych a mimomestských štátnych poznávacích značiek.

Na základe získaných údajov budú vedieť zamestnanci mesta určiť, v ktorých lokalitách chýbajú parkovacie miesta a ich presné počty.

Záchytné parkoviská

V rámci novej parkovacej politiky mesto počíta aj so vznikom záchytných parkovacích miest, kde šoféri odstavia autá a do centra sa dovezú autobusmi. Tieto záchytné parkoviská by mali vzniknúť v štyroch lokalitách.

Dve sú plánované pri zjazde z rýchlostnej cesty R1 Východ a R1 Juh, jedno pri autobusovej a vlakovej stanici a jedno pri Metre na Hlohoveckej ulici.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM