Lucia Lauková Správy

Rekonštrukcia Univerzitného mosta môže začať koncom marca: Stáť bude vyše 2 milióny eur

Pred pár dňami nadobudla účinnosť zmluva o rekonštrukcii mostov, kde spadá aj ten nitriansky. O mesiac bude stavenisko môcť prevziať stavebná firma.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia Univerzitného mosta môže začať koncom marca: Stáť bude vyše 2 milióny eur
10
Galéria

Dlho očakávaná rekonštrukcia Univerzitného mosta v Nitre by sa mala začať koncom marca. Stavenisko si skupina firiem, ktorá získala zákazku, bude môcť prevziať 30 dní od nadobudnutia účinnosti zmluvy, ktorá nastala 21. februára 2019. Dokument je zverejnený v Centrálnom registri zmlúv.

Vodiči na opravu mosta, ktorý je v zlom technickom stave, čakali už niekoľko rokov. Ide o jeden z problémov, ktorý si mesto pod Zoborom pred sebou tlačí už celú dekádu.

Generálnou rekonštrukciou nemohol most prejsť ani vlani. Podľa Slovenskej správy ciest boli dôvodom prieťahy vo verejnom obstarávaní. Pred minuloročnou zimou dostal most novú 5-centimetrovú vrstvu asfaltu za 20-tisíc eur.

Termín začatia prác

Vlani v októbri bol určený víťaz súťaže na rekonštrukciu viacerých mostov v Nitrianskom a Trnavskom kraji, vrátane Univerzitného mosta. Na oprave mostov sa bude podieľať skupina firiem, a to Strabag Pozemné a inžinierske staviteľstvo s.r.o, v úlohe vedúceho člena skupiny a Strabag s.r.o a Inpek Holding a.s. ako členovia skupiny. Stavenisko by si mali prevziať 21. marca.

Presný termín začatia prác sa podľa zmluvy uvedie až v zápisnici o odovzdaní staveniska zhotoviteľovi a pre každý most osobitne.

Majú 18 mesiacov na výstavbu

Na rekonštrukciu Univerzitného mosta má podľa zmluvy stavebník 18 mesiacov. Známa je už aj suma, ktorá bude potrebná na opravu mosta a bude oveľa vyššia ako sa predpokladalo. Stáť bude 2 244 405,79 eur s DPH. Odhady generálneho riaditeľa SSC boli pred dvomi rokmi zhruba 900-tisíc eur.

Foto: ilustračné

Univerzitný most v Nitre
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM