Aktualizované Lucia Lauková Správy

Rekonštrukcia Univerzitného mosta v Nitre: Víťaz obstarávacej súťaže je známy

Slovenská správa ciest už pozná meno spoločnosti, ktorá získala vyše 10-miliónovú zákazku. Oprava Univerzitného mosta má stáť okolo 900-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia Univerzitného mosta v Nitre: Víťaz obstarávacej súťaže je známy
Zdroj: Dnes24.sk

Generálna rekonštrukcia Univerzitného mosta a rovnako aj ďalších mostov v Leviciach, Skalici či Nových Zámkov sa presúva na rok 2019. Plánovaná oprava sa nezačala v dôsledku prieťahov vo verejnom obstarávaní. Od začiatku októbra je víťaz verejnej súťaže známy.

Víťaz obstarávania

Zákazku na rekonštrukciu mostov získala skupina dodávateľov, ktorej vedúcim členom je firma Strabag PaIS s.r.o. Ďalšie dve spoločnosti, Strabag s.r.o a Inpek Holding, figurujú ako členovia skupiny. O úspešnom uchádzačovi rozhodla najnižšia cena.

Za opravu mostov dostane skupina dodávateľov 10 645 529,69 eur s DPH. Ako potvrdila v septembri tohto roka hovorkyňa Slovenskej správy ciest, Lucia Karelová, rekonštrukcia by sa mala začať na jar 2019.

Dokumentácia podlieha kontrole a s víťazom súťaže ešte nie je podpísaná zmluva. „Zmluvu môžeme podpísať až keď to skontroluje ministerstvo a Úrad pre verejné obstarávanie,“ dodala Lucia Karelová, hovorkyňa Slovenskej správy ciest

Nový asfalt

Od septembra má nitriansky most nový asfaltový povrch za 20-tisíc eur. „Nová vrstva asfaltu je hrubá 5 cm. Keďže nevieme čo prinesie zima a dažde, je to riešené pre ľahšiu zimnú údržbu mosta,“ prezradila hovorkyňa Slovenskej správy ciest (SSC), Lucia Karelová.

Na opravu Univerzitného mosta je podľa slov generálneho riaditeľa Romana Žemberu, potrebných zhruba 800 až 900-tisíc eur. „Bude potrebné vymeniť ložiská, vyčistiť a opraviť rímsy, zábradlia, vozovku, izolácie, v podstate taká generálka mosta,“ povedal takto pred rokom generálny riaditeľ SCC, Roman Žembera.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM