Lucia Lauková Správy

Rekonštrukcia autobusovej stanice v Nitre: Rozbieha sa tretia etapa zo siedmich

Na autobusovej stanici finišujú posledné práce druhej etapy. V novembri by mal byť spustený aj nový informačný panel.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia autobusovej stanice v Nitre: Rozbieha sa tretia etapa zo siedmich
Zdroj: TASR

Práce na druhej etape modernizácie autobusovej stanice v Nitre, ktorá sa začala v apríli tohto roka finišujú. Zároveň sa rozbieha tretia etapa. Potvrdila nám to hovorkyňa spoločnosti Arriva, Petra Helecz. „V rámci druhej etapy sme už cestujúcim sprístupnili zmodernizovaný prístrešok a plánujeme dokončiť práce na ďalšom prístrešku, pod ktorý presunieme všetky zastávky z dočasne zriadeného priestoru pre nástupištia,“ uviedla hovorkyňa spoločnosti Arriva, Petra Helecz.

Tretia etapa modernizácie

Ako ďalej uviedla, nástupištia nachádzajúce sa na dočasnej odstavnej ploche za reštauráciou Pelikán by mali byť premiestnené do novej zmodernizovanej časti autobusovej stanice, ešte do konca tohto roka. „V rámci tretej etapy budeme modernizovať nástupištia A a B, ktoré sme presunuli pod nový prístrešok nástupištia č. 24 až 29. V novembri uvedieme do prevádzky aj hlavný informačný panel,“ prezradila Petra Helecz.

Kým to počasie dovolí

Podľa slov Petry Helecz, hovorkyne spoločnosti Arriva, budú práce na tretej etape pokračovať, kým to dovolia poveternostné podmienky. Cestujúci budú mať počas zimných mesiacov k dispozícii čakáreň v novej zmodernizovanej časti autobusovej stanice v blízkosti novopostavenej budovy so sociálnymi zariadeniami a úschovňou batožín.

Kedy bude tretia etapa ukončená, hovorkyňa neupresnila. „Začiatok štvrtej etapy je naplánovaný na rok 2018. V rámci nej budú modernizované nástupištia určené pre diaľkové autobusové linky,“ dodala hovorkyňa Arrivy, Petra Helecz.

Termín ukončenia je otázny

Rekonštrukcia sa začala v marci 2015, prvá etapa bola ukončená až v roku 2016. Rekonštrukcia stanice mala trvať približne rok a pol. Prvá etapa mala byť ukončená po troch mesiacoch, postupne sa však termín ukončenia posúval. Dôvodom bolo podľa vyjadrenia zástupcov spoločnosti nestabilné podložie, potreba modernizácie starých inžinierskych sietí a nutnosť prepracovať projektovú dokumentáciu prístreškov. Nakoniec sa Arriva rozhodla zmeniť dodávateľa prác. Celkovo je rekonštrukcia rozdelená do 7 etáp. Jej cena sa na začiatku odhadovala na 2 milióny eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM