Správy

Radnica reaguje na hrozbu koronavírusu: Dopravca získal špeciálny dezinfekčný prístroj

Hrozba nebezpečného koronavírusu postavila do pozoru viaceré inštitúcie. S opatreniami sa poponáhľala aj nitrianska radnica a miestny dopravca.

Ilustračný obrázok k článku Radnica reaguje na hrozbu koronavírusu: Dopravca získal špeciálny dezinfekčný prístroj
Zdroj: TASR/Dnes24.sk

Hrozba nového koronavírusu Covid-19 zasiahla celý svet. Aktuálne bolo potvrdených viac ako 95-tisíc pozitívnych prípadov. Štatistiky hovoria aj o viac ako 3000 mŕtvych. Potvrdené prípady už majú aj v Česku, Rakúsku, Poľsku, na Ukrajine a najnovšie aj v Maďarsku.

Opatrenia už zaviedla aj slovenská vláda, pošta i diaľničiari.

Škôlky a divadlo

Prevencia je na mieste a zapájajú sa aj nitrianske inštitúcie. Všetky mestské školy a škôlky v Nitre už podľa hovorcu mesta Tomáša Holúbeka dostali usmernenie z ministerstva školstva, ktoré dôrazne neodporúča organizovanie akýchkoľvek výletov či exkurzií v oblastiach s potvrdeným výskytom nového koronavírusu.

„Do škôlok doobjednávame zvýšený počet antibakteriálnych prostriedkov. Priestory škôlok sa umývajú 3–4× denne. Pracovníci škôl a škôlok tiež dostali usmernenie, podľa ktorého majú dbať na zvýšenú hygienu kľučiek a priestorov, do ktorých prichádzajú rodičia,“ vymenúva Tomáš Holúbek, hovorca Nitry.

Pridalo sa aj nitrianske aj Divadlo Andreja Bagara (DAB), ktoré v rámci prevencie proti koronavírusu osadilo v budove nádoby s dezinfekciou rúk. Práve divadlá sú navštevované stovkami ľudí. „DAB sa preto rozhodlo prijať opatrenia, ktoré zabezpečia zvýšenú hygienu v priestoroch divadla,“ uviedol Pavol Ivan z nitrianskeho divadla.

Zisťovali sme, ako sa na prípadnú hrozbu koronavírusu pripravuje nitrianska radnica. „Zvyšujeme dezinfikovanie hlavne spoločných priestorov, klientske centrum, toalety a podobne sa budú umývať častejšie ako zvyčajne, a to aj aktibakteriálnymi prostriedkami. Špeciálnu pozornosť venujeme kľučkám,“ informoval Dnes24 hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Radnica však nezabudla ani na svojich zamestnancov. „Pokiaľ ide o vzťah radnice k svojim zamestnancom, rušíme už dohodnuté cesty do regiónov Európy, ktoré sú najviac postihnuté koronavírusom, hlavne do niektorých častí Nemecka, Veľkej Británie a na sever Talianska, rovnako neodporúčame, aby si zamestnanci plánovali pracovné cesty do týchto oblastí,“ dodal hovorca mesta Nitra.

Pridal sa aj dopravca

Prostriedky hromadnej dopravy sú rovnako zaplnené množstvom ľudí, preto sa s opatreniami proti možnému šíreniu vírusu poponáhľala aj spoločnosť Arriva.

„Vo vzťahu k cestujúcej verejnosti výrazne pritvrdila v čistení a umývaní autobusov. V Nových Zámkoch získala prístroj, ktorý v piatok a cez víkend dovezie do Nitry. Tento prístroj obsahuje antibakteriálnu náplň. Pri postreku sa vytvorí "hmla“, ktorá sa nechá pôsobiť niekoľko desiatok minút – podľa dostupných informácií je to oveľa účinnejší spôsob dezinfekcie ako klasické utieranie vozidiel handričkou s dezinfekciou," informoval Tomáš Holúbek, hovorca mesta.

Nitriansky dopravca nezabudol ani na svojich zamestnancov, ktorým distribuuje antibakteriál­ne mydlá.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM