Lucia Lauková Správy

Hrozba koronavírusu visí vo vzduchu: Nitrianske školy a škôlky prijímajú opatrenia

Školy a škôlky v Nitre prijímajú opatrenia kvôli hrozbe koronavírusu. Zrušili návštevu riaditeliek škôlok v Rakúsku aj výmenný pobyt v Anglicku.

Ilustračný obrázok k článku Hrozba koronavírusu visí vo vzduchu: Nitrianske školy a škôlky prijímajú opatrenia
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Všetky mestské školy a škôlky v Nitre už podľa hovorcu mesta Tomáš Holúbeka dostali usmernenie z ministerstva školstva, ktoré dôrazne neodporúča organizovanie akýchkoľvek výletov či exkurzií v oblastiach s potvrdeným výskytom nového koronavírusu Covid-19.

„Na základe toho sme zrušili návštevu riaditeliek škôlok v podobných zariadeniach v Rakúsku. Základná škola Kniežaťa Pribinu ruší v rámci projektu Erazmus+ návštevu Veľkej Británie,“ prezradil hovorca mesta.

Priestory umývajú viackrát denne

Dbá sa na hygienu. Prijaté boli viaceré opatrenia. „Do škôlok doobjednávame zvýšený počet antibakteriálnych prostriedkov. Priestory škôlok sa umývajú 3–4× denne. Pracovníci škôl a škôlok tiež dostali usmernenie, podľa ktorého majú dbať na zvýšenú hygienu kľučiek a priestorov, do ktorých prichádzajú rodičia,“ vymenúva Tomáš Holúbek, hovorca Nitry.

Ako informuje radnica, ak sa niekto zo škôl, či už žiaci alebo pedagógovia, nedávno vrátil z regiónov, kde sa vyskytol koronavavírus (hlavne sever Talianska, časti Nemecka, Rakúska, Švajčiarska a Českej republiky), musí dva týždne pozorne sledovať svoj zdravotný stav.

Lekárov kontaktujte telefonicky

„V prípade podozrenia na koronavírus silne odporúčame ostať doma a lekárov alebo hygienikov kontaktovať najskôr telefonicky. Ak zdravotníci rozhodnú o hospitalizácii pre podozrenie z koronavírusu, pošlú za potenciálne infikovaným pacientom špeciálnu sanitku,“ vysvetľuje hovorca mesta.

Nitrianska radnica pripomína aj dodržiavanie preventívnych opatrení, ako pravidelne a správne si umývať ruky, nedotýkať sa očí, nosa a úst neumytými rukami, pri kašľaní zakryť ústa jednorazovou vreckovkou a tú potom odhodiť do koša a vyvarovať sa kontaktu s ľuďmi, ktorí majú príznaky infekcie dýchacích ciest​.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM