Lucia Lauková Správy

Prvý decembrový víkend klope na dvere: Prehľad podujatí v Nitre

Pred nami je ďalší víkend. Pozrite sa, ktorými podujatiami odštartujeme mesiac december.

Ilustračný obrázok k článku Prvý decembrový víkend klope na dvere: Prehľad podujatí v Nitre
Zdroj: TASR

Hokej Nitra – Budapešť

30. novembra o 18.00 h, Zimný štadión v Nitre

Nitrianski hokejoví fanúšikovia, tu nesmiete chýbať. V piatok večer hrá domáci tím HK Nitra proti súperovi MAC Budapešť.

Koncert Hana & Oliver

30. november o 20.00 h, Trafačka

Konverzácie sú projekt dvoch mladých hudobníkov, ktorý je založený na tomto zdanlivom zvukovom minimalizme. Duo hrá prevažne Oliverove autorské kompozície doplnené o Hankine lyrické texty. Ich rozhovory a repertoár sa nesie v znamení moderného jazzu, popu a všetkého medzitým. Vstupné 2 eurá.

Koncert ZV 12–28 Band Šibenica Frajerka

30. novembra o 20.30 h, Music A Cafe

Tohto roku uplynie 28 rokov od vzniku a prvého koncertu kapely. Jej zostavu tvorí tím okolo zakladateľa, lídra, originálneho autora skladieb, gitaristu a speváka Norberta Červenáka. Svojrázna kapela má na svojom konte doteraz tieto autorské CD: Hrubá múka (2005), Za fúzy ma poťahaj (2007), Z ruky zobať (2010) a Šibenica frajerka (2015). Vstupné 5 eur.

18. Nitrianske čajové dni

Od 30 novembra, Čajovňa dobrých ľudí

Nitrianske čajové dni začali v piatok 30. novembra. Pokračovať budú v sobotu 1. decembra a každú sobotu do 22. decembra. Vstup, degustácie a ochutnávky čaju sú zdarma. Kompletný program aj na ostatné dni nájdete TU.

Ondrejovská zabíjačka

30. novembra až 2. decembra Vináreň Buganka

Čas okolo Ondreja je časom zábav, dobrého jedla a teda aj zabíjačiek. Akcia znie „Jedzte, čo chcete a koľko chcete, len za 10 €“. Hrá a spieva živá hudba počas celého víkendu.

Otvorenie Vianočného mestečka

1. decembra o 18.00 h, Svätoplukovo námestie

Vianočné mestečko v Nitre slávnostne otvorí svoje brány v sobotu 1. decembra. V rámci otvorenia sa predstavia skupiny Voising a DORA a rozsvieti sa vianočný stromček. Ako informovala radnica po rozsvietení stromčeka sa Nitrania môžu tešiť na pyromuzikálový ohňostroj.

Verejné korčuľovanie

1. a 2. decembra Zimný štadión – vedľajšia plocha

Cez víkend bude verejnosti otvorený Zimný štadión. Na vedľajšej ploche sa budete môcť korčuľovať v sobotu od 15.30 do 17.00 h a v nedeľu od od 13.00 do 14.30 h.

Koleda s Veronikou Rabada

1. decembra o 18.00 h, Synagóga

Veronika Rabada po svojom debutovom albume Lúka, ktorý vyšiel v lete tohto roku, prichádza do desiatich slovenských miest v rámci svojho prvého malého koncertného turné. Veronika a jej šesťčlenná kapela ponúkne od tradičných slovenských kolied aj skladby zo spomínaného albumu Lúka, ktoré už poslucháči poznajú: Ach Janíčko, Zabudni, Ľúbim cigána Jána… Každý kto si zakúpi vstupenku dostane pri vstupe na koncert malé šesťpesničkové promo CD. Vstupné 10 eur.

Len pre ženy tour 2018

1. decembra o 20.00 h, Nájomná jednotka 210

Program je nabitý tematickými vystúpeniami, akrobatickými kúskami, strhujúcimi efektami, ale aj šarmom a eleganciou. Do projektu sa tentoraz zapojil aj veľmi známy taliansky striptér DAMIEN D´Amato. LEN PRE ŽENY TOUR okorení ďalší hosť,ktorý žil niekoľko rokov v Los Angeles, LIL C – semifinalista ČESKO SLOVENSKO MA TALENT 2016,spevák,skla­dateľ zároveň striptér. Ďalším hosťom bude niekoľkonásobný majster sveta v pánskom striptíze,KENZO SUPERSTAR pochadzajúci z Francúzska. Vstupné 16 a 25 eur.

Koncert YZOMANDIAS

1. decembra o 22.00 h, Nová pekáreň

Hip-Hop Events SK prináša koncert YZOMANDIAS v rámci REHAB TRIP 2018, kde predstaví úplne novú show a tohtoročný album SBOHEM ROXANO. Počas celej tour ho doprevádza NIK TENDO, ktorý odprezentuje svoj album 7. Vstupné prvých 100 ks 9 eur, predpredaj 10 eur, na mieste 12 eur a VIP 30 eur.

Matičná stolnotenisová liga

2. decembra o 9.00 h, Dom Matice slovenskej

V nedeľu sa bude konať ďalší ročník sútaže v stolnom tenise o putovný pohár určený pre všetkých priaznivcov stolného tenisu. Štartovné 3 eurá.

Rozprávkové Vianoce

2. decembra o 16.00 h, Divadlo A. Bagara

Integrované tanečné predstavenie organizuje Arabeska v spolupráci s TK Hviezdička pri ZŠ Topoľová a s Akadémiou tanca. Špeciálni hostia sú Itcho Pčelár & Kristína Uhlíková. Večerom bude sprevádzať Michaela Kertészová. Vstupné 10 eur a výťažok z predaja bude venovaný na športové a tanečné aktivity Arabesky.

Prvá adventná nedeľa

2. decembra o 18.00 h, Svätoplukovo námestie

Na námestí bude v nedeľu pokračovať vianočný program. Prvá adventná nedeľa bude s Folklórnym súborom Kamenec a skupinou Zlomená nota.

Verejné korčuľovanie na Klokočine

2. decembra, Hokejová hala na Klokočine

V nedeľu sa budete môcť korčuľovať v Hokejovej hale na Klokočine od 13.00 do 15.00 hodiny. Vstupné platia dospelí 2 eurá, deti do 15 rokov 1 euro.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM