Lucia Lauková Správy

Bezpečnostné opatrenia vo vianočnom mestečku: Ohňostroje zastavia dopravu

Muži zákona budú dohliadať na bezpečnosť a poriadok v centre mesta aj počas týchto Vianoc. Počas ohňostrojov bude na niektorých uliciach odstavená doprava.

Ilustračný obrázok k článku Bezpečnostné opatrenia vo vianočnom mestečku: Ohňostroje zastavia dopravu
Zdroj: TASR

Počas trvania vianočného mestečka v období od 1. do 23. decembra je plánovaný Okresným riaditeľstvom PZ v Nitre zvýšený výkon služby denne od otvorenia stánkov až do ich uzatvorenia. V dňoch od pondelka do štvrtka od 10.00 do 22.00 hodiny a v piatok, sobotu a v nedeľu od 10.00 do 23.00 hodiny.

Hliadkovať nebude polícia len na vianočných trhoch, ale aj v iných častiach Nitry. „Zvýšený výkon služby bude tiež zameraný aj na prevenciu páchania majetkovej trestnej činnosti na pešej zóne a v nákupnom centre Mlyny,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Otvorenie vianočného mestečka

V deň otvorenia vianočného mestečka, 1. decembra je podľa slov policajnej hovorkyne naplánované bezpečnostné opatrenie zamerané na zabezpečenie ochrany verejného poriadku v súvislosti s konaním tejto spoločenskej udalosti. „V období, kedy bude mať byť odpálený ohňostroj, bude na nevyhnutne potrebný čas odstavená doprava na ul. Mostná. Ohňostroj by mal byť odpálený v čase o 18.30 hod,“ upresnila policajná hovorkyňa.

Dopravné obmedzenia

Ďalší zvýšený výkon služby polície bude 9. decembra na Mikulášsky sprievod. Bez bezpečnostných opatrení sa nezaobíde ani Silvester. V posledný deň roku, v čase od 22.00 hod. do ranných hodín dňa nového roku, sa vyčlenené sily po ukončení programu na Svätoplukovom námestí presunú na Mostnú a Kmeťkovu ulicu.

„Pred spustením ohňostroja bude na nevyhnutne potrebný čas odstavená doprava na ul. Mostná a Kmeťkova, nakoľko zo skúseností z minulých rokov zábavnú pyrotechniku odpaľujú aj zabávajúci sa v podnikoch na spomínaných uliciach,“ vysvetlila nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Hliadkovať bude polícia aj v Adventnom mestečku v Gotickej priekope a v hradnom areáli, počas vianočného mestečka na Klokočine a počas vianočného koncertu v Mestskej hale na Klokočine.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM