Lucia Lauková Správy

Prospešný projekt študentov SPU v Nitre: Počet áut v Nitre by sa mohol znížiť

Študenti SPU v Nitre chcú dať väčší priestor ekologickej forme dopravy v našom meste. Ich cieľom je najmä znížiť počet áut počas dňa v centre mesta.

Ilustračný obrázok k článku Prospešný projekt študentov SPU v Nitre: Počet áut v Nitre by sa mohol znížiť
Zdroj: Dnes24.sk

Na akademickej pôde SPU v Nitre vzniká iniciatíva dostať do nášho mesta viac bicyklov. „Študenti SPU, autori projektu, chcú podporiť spolužiakov a zamestnancov univerzity v efektívnejšom a ekologickom spôsobe dopravy,“ informovala nás Renáta Chosraviová hovorkyňa, SPU v Nitre.

Stojany na bicykle

Ak by sme sa aj rozhodli pre ekologickejšiu alternatívu dopravy, môže sa stať, že svoj bicykel nebudete mať kam odparkovať. Aj túto dilemu riešia autori projektu, ktorý nesie názov Na bajku univerzitou. „V rámci projektu plánujú aj zakúpenie a inštaláciu stojanov na bicykle v areáli SPU, informačnú akciu zameranú na propagáciu ekologickejších možností cestovania a Cyklodeň, výzvu pre zamestnancov a študentov,“ povedala Renáta Chosraviová.

Ciele projektu

Cieľom projektu je podľa slov Renáty Chosraviovej, nákup a montáž stojanov na bicykle v areáli SPU v Nitre a zároveň zníženie počtu áut v Nitre počas dňa. Ako dodáva, študenti chcú projektom podporiť cyklistickú komunitu v Nitre, znížiť environmentálnu záťaž v centre mesta, zlepšiť umiestnenie bicyklov v areáli SPU a ich bezpečnosť, zvýšiť povedomie o výhodách cyklistickej dopravy, skvalitniť životné prostredie a propagovať zdravší životný štýl.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM