Lucia Lauková Správy

Prísne kontroly: Do nitrianskej nemocnice vstúpite iba cez červený stan

Červený stan bude fungovať na roztriedenie pacientov. Umiestnený je pri hlavnom vstupe.

Ilustračný obrázok k článku Prísne kontroly: Do nitrianskej nemocnice vstúpite iba cez červený stan
5
Galéria
Zdroj: TASR

Fakultná nemocnica v Nitre prijíma ďalšie preventívne opatrenia v súvislosti s hrozbou šírenia koronavírusu. Prvé tri prípady ochorenia v Nitre potvrdili 15. marca. Išlo o troch mužov, pričom iba jeden z nich je z okresu Nitra. Ostatní dvaja sú z Zlatomoravského a Šalianskeho okresu.

Po novom bude možné vstúpiť do areálu Fakultnej nemocnice Nitra iba jedným vstupom, a to hlavným vstupom z Rázusovej ulice. Vstup zo Špitálskej ulice bude uzavretý. Opatrenie platí od 18.marca od 6.00 hod. Informuje o tom nemocnica na sociálnej sieti.

Prejsť ním musí každý

Podľa nemocnice, každý kto bude chcieť vstúpiť do areálu Fakultnej nemocnice Nitra, bude musieť prejsť červeným stanom, ktorý bude umiestnený na parkovisku pri hlavnom vstupe z Rázusovej ulice.

„Tam zdravotnícky personál zmeria všetkým telesnú teplotu a vykoná vstupnú triáž (roztriedenie) pacientov a sprevádzajúcich osôb. Následne budú odosielaní na príslušné medicínske pracovisko. Triážny stan bude v prevádzke 24 hodín denne,“ vysvetľuje hovorkyňa FN Nitra.

Ako pripomína Fakultná nemocnica na sociálnej sieti, stále platí, že každý pacient alebo návštevník či sprievodná osoba vstupujúci do areálu nemocnice je povinný chrániť sa ochrannými pomôckami, minimálne rúškom alebo inou účinnou ochranou úst a nosa.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Do nitrianskej nemocnice vstúpite iba cez červený stan
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM