Lucia Lauková Správy

Preplnené parkovisko pri autobusovej stanici v Nitre: Oprava zatiaľ v nedohľadne

Mesto Nitra, ktorému parkovisko patrí, zatiaľ jeho opravu neplánuje. Pomôcť riešiť neúnosnú situáciu má nové vodorovné dopravné značenie.

Ilustračný obrázok k článku Preplnené parkovisko pri autobusovej stanici v Nitre: Oprava zatiaľ v nedohľadne
Zdroj: Dnes24.sk

Parkovisko na Staničnej ulici patrí mestu Nitra a nie je súčasťou rekonštrukcie autobusovej stanice v Nitre. Aj keď sa stanica zrekonštruuje, toto miesto v jej tesnej blízkosti, ostane v pôvodnom stave. Jeho opravu zatiaľ mesto nechystá. „Úprava spevnenej plochy sa neplánuje,“ potvrdila radnica.

Nové značenie

Niečo by sa predsa len mohlo zmeniť. „Na podnet Výboru mestskej časti 2 – Staré mesto sa v súčasnosti rieši nová organizácia vodorovného dopravného značenia,“ prezradila referentka odboru majetku MsÚ Nitra, M. Uhrinová. Podľa viceprimátora Jána Vanča by takáto zmena mala prispieť k lepšiemu usporiadaniu parkovania.

„Ide o určenie státia, vyčlenenie parkovacích miest na vykladanie cestujúcich a ZŤP, pretože v čase, keď mnoho ľudí vezie svojich príbuzných na autobus, nedá sa tam ani pohnúť,“ povedal Ján Vančo. Presný plán musí, podľa slov viceprimátora Vanča, odsúhlasiť dopravný inšpektorát.

Navrhovali aj reguláciu času

Či k tejto úprave dôjde ešte tento rok, viceprimátor nevedel povedať. Záleží to, podľa jeho slov, od polície. „My by sme chceli, lebo stav je neúnosný. Navrhovali sme tam aj reguláciu času parkovania, lebo sa tam postavia ľudia niekedy aj na viac dní a potom tam nie je miesto,“ dodal Ján Vančo.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM