Lucia Lauková Rôzne Správy

Prekonali svoj vlastný rekord: Nočnou Nitrou prešlo spoločne vyše 200 cyklistov

Nitrianskymi ulicami so vo štvrtok večer ozývali zvončeky bicyklov. Druhou spoločnou nočnou jazdou mestom pokorili nitrianski cyklisti vlastný rekord.

Ilustračný obrázok k článku Prekonali svoj vlastný rekord: Nočnou Nitrou prešlo spoločne vyše 200 cyklistov
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Rekordných 210 cyklistov absolvovalo vo štvrtok 1. augusta nočnú cyklojazdu ulicami Nitry. Priaznivci večernej cyklistiky sa stretli po druhý raz v tomto roku, aby spoločne absolvovali 11 kilometrov dlhú trasu. Prvú tohtoročnú nočnú jazdu absolvovalo 195 cyklistov, vlani sa maximálny počet účastníkov nočných cyklojázd Critical Mass Nitra vyšplhal na 156 cyklistov.

„Cieľom bolo, aby krásy nočnej Nitry aktívne, na dvoch kolesách, absolvovalo viac ako 200 cyklistov,“ skonštatoval Andrej Jančovič z nitrianskeho mestského úradu.

Trasa spoločnej jazdy

Nenáročnú jazdu odštartovali cyklisti zo Svätoplukovho námestia, odkiaľ sa presunuli na Kupeckú ulicu, pokračovali po Palárikovej ulici a cez Wilsonovo nábrežie zamierili na Chrenovský most. Po chrenovskom okruhu sa peletón presunul cez Univerzitný most a Štúrovu ulicu cez Párovce na Farskú a Samovu ulicu. Druhú nočnú cyklojazdu ukončili viac ako dve stovky nadšencov cyklistiky na Námestí Jána Pavla II. na Nitrianskom hrade.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM