Správy

Potok námestím v Nitre pretekať NEBUDE: Mesto uvažuje nad vylepšením fontány

Mesto s úpravami Svätoplukovho námestia nekončí. Uvažuje nad pridaním mreže na fontánu. Na čo by slúžila?

Ilustračný obrázok k článku Potok námestím v Nitre pretekať NEBUDE: Mesto uvažuje nad vylepšením fontány
Zdroj: Dnes24.sk

Potok na Svätoplukovom námestí sa realizovať nebude. Problémom sú financie.

„Na základe návrhu poslanca Miloša Dovičoviča Mestské zastupiteľstvo zrušilo finančné krytie na potôčik či bezbariérovú rampu na námestí,“ potvrdil hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Prečítajte si tiež

Môžu sa k nemu vrátiť

Po schválení v Mestskom zastupiteľstve, ale je možné sa k myšlienke potôčika na námestí kedykoľvek vrátiť. „Technicky to je možné spraviť,“ dodal Holúbek.

Týmto sa však úpravy na námestí nekončia. Radnica najnovšie uvažuje nad zmenou využitia fontány, na ktorú chce pridať mrežu.

Zmena fontány

„Ide o novú myšlienku, sme preto v ranej fáze realizovania. Posudzujeme technické možnosti realizácie. Bude potrebné spraviť projektovú dokumentáciu, ktorá stanoví časový rámec aj ceny,“ prezradil hovorca mesta.

Mesto chce zmeniť fontánu na Svätoplukovom námestí z pohľadovej na pobytovú. Okrem toho chce zvýšiť atraktivitu centra mesta aj fontány samotnej.

„Bolo by tu možné sedieť a byť v kontakte s prúdiacou vodou. Na to je potrebné upraviť technológiu, počet trysiek, silu prúdenia. Určite sa vytvorí prístupový poklop, ktorý umožní čistenie fontány,“ priblížil hovorca. Osvetlenie fontány ostane zachované, po posúdení projektanta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM