Správy

Desiatky domov a bytov: V Nitre sa chystá ďalšia výstavba, VIZUALIZÁCIE

V Nitre by mohli pribudnúť ďalšie možnosti na bývanie. Nový obytný súbor, ktorý predstavil developer, zahŕňa výstavbu rodinných aj bytových domov.

Ilustračný obrázok k článku Desiatky domov a bytov: V Nitre sa chystá ďalšia výstavba, VIZUALIZÁCIE
2
Galéria

Na Kyneku by mohla vyrásť nová obytná zóna. Nachádzať by sa mala v blízkosti kaštieľa Kynek. Zámer na zisťovacie konanie predložila spoločnosť Pod Kaštieľom s.r.o. so sídlom v Nitre.

Účelom zámeru je výstavba a príprava územia na vybudovanie nového obytného súboru, ktorý má pozostávať z 90 rodinných domov a 2 bytových domov s 22 bytovými jednotkami.

Prečítajte si tiež

Miesto výstavby

„Územie je zo severnej strany ohraničené novou bytovou výstavbou “Pri Kaštieli” (11 obytných domov), ktorá je vo fáze realizácie. Z južnej strany je lemované korytom potoka a ulicou Nad potokom. Z východnej strany riešené územie susedí so súkromnými a mestskými pozemkami, resp. s pozemkami vo vlastníctve Slovenského pozemkového fondu. Zo západnej strany je to ulica Pod hájom a novovznikajúca zástavba rodinných domov,“ stojí v štúdii.

Bytové domy majú v severovýchodnej časti urbanisticky nadväzovať na existujúcu zástavbu bytových domov pod názvom Kynek rezidence.

„Ostatná časť územia je rozparcelovaná na pozemky rodinných domov s dvomi nadzemnými podlažiami a k nim prislúchajúce záhrady,“ píše sa v zámere.

Termín výstavby

V obytnej zóne by sa mal nachádzať aj objekt občianskej vybavenosti pre malú bistro prevádzku a priestormi pre konanie komunitných aktivít. Objekt zahŕňa aj priestor pre správcu zóny.

Predpokladané investičné náklady sú odhadované na 17,5 milióna eur. Začať by chcel investor v druhom kvartáli roka 2023. Výstvba by mala byť ukončená v roku 2025.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Obytná zóna Pod kaštieľom na Kyneku, VIZUALIZÁCIE
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM