Kultúra

Prehľad podujatí v Nitre: Víkend ponúkne Zoborské slávnosti aj jarmok na námestí

Predposledný májový víkend to bude v Nitre žiť zaujímavými podujatiami. Tešiť sa môžete na koncerty, jarmok i vínny festival.

Ilustračný obrázok k článku Prehľad podujatí v Nitre: Víkend ponúkne Zoborské slávnosti aj jarmok na námestí
Zdroj: Rastislav Búgel

Svätourbanské zoborské slávnosti

do nedele 22. mája, pred Penziónom Artin

Svätourbanské zoborské slávnosti, ktoré sa začali v piatok, budú pokračovať aj cez víkend. V sobotu o 11.00 otvorí brány trhové mestečko, od 14.00 do 18.00 bude prebiehať vínny festival. Zároveň sa o 14.00 začne aj súťaž vo varení bryndzových halušiek. Vystúpia FS Tradícia, Vlasta Mudríková, Lazaro a chýbať nebude zoborské repete Karola Konárika. Od 22.00 je na programe Hodová veselica v penzióne so skupinou Zeus.

Nitránsky rínek

sobota, 21. mája od 9.00 do 20.00, na Svätoplukovom námestí

Jarného rínku na nitrianskom námestí sa zúčastní vyše 90 predajcov. Tešiť sa môžete na kreatívnych ľudí, remeselníkov, pestovateľov či malovýrobcov. Chýbať nebudú zaujímavé vystúpenia. Program sa začne o 10.15 detskou jógou, po rozcvičke zaspieva Meluzína. O 14.00 prídu na scénu Ľubica Šulíková a Števo Haládik, po nich sa môžete tešiť na divadlo ZáBaVKa. Od 15.00 do 18.00 vyhradili organizátori priestor na zábavné a športové aktivity pre deti. Hudobný program zakončí o 17.15 kapela Walk On.

Detský wow festival

sobota, 21. mája od 9.00 do 20.00, Štadión pod Zoborom

V sobotu sa bude v Nitre konať prvý ročník nové detského festivalu. O zábavu sa postarajú účinkujúci Spievankovo, Paci Pac, Hanička a Murko, Kúzelník Braňo, Fifo a Vierka. Súčasťou programu bude aj autogramiáda seriálových Oteckov. Tešiť sa môžete na hudobné vystúpenia najobľúbenejších detských interpretov, bohatý sprievodný program a rôzne zábavné aktivity – atrakcie, kolotoče, maskoti, chutné občerstvenie. Na festivale majú deti atrakcie zadarmo.

Deti do 1 roka vstup zdarma, ZŤP deti so sprevádzajúcou osobou majú zľavu 20 % z ceny vstupenky – len na mieste konania. Vstupné 12 eur v predpredaji, na mieste 15 eur.

Deň otvorených dverí Terra Wylak

sobota, 21. mája od 13.00, Veľké Zálužie

Vo vinárstve Terra Wylak vo Veľkom Záluží sa bude konať v poradí 7. Deň otvorených dverí. Súčasťou budú degustácie vína a dobrého jedla, zaujímavý program pre deti aj pre dospelých. Počas celého dňa bude hrať Borovienka, predstavia sa FS Furmani, Gajdošskí Trogári a DUCHOŇOVCI. Vstup aj atrakcie pre deti sú zdarma.

Welcome Summer 2022

sobota, 21. mája od 16.00, v Relax Parku Agrokomplex

Na podujatí vystúpia mená ako Nerieš, Radikal Chef, Sima, Jajo & Tony T, New way + ECM squad, Dj Payo a tanečné skupiny ako Diamonds Academy a The Raqs. Celým večerom bude sprevádzať Hypeman OSŤO. Vstupné od 17,99 eur v predpredaji.

Koncert Fermata

sobota, 21. mája od 20.00 do 21.30, v Music A Cafe – OC Centro

Fermata je slovenská jazz rocková skupina, ktorá vznikla v roku 1973 a funguje dodnes. Skupina Fermata je Fero Griglák a platí to aj naopak. Líder kapely Fero Griglák je legendou na slovenskej hudobnej scéne. Vstupné 20 eur.

Pestrý program prinesie aj nedeľa. Tipy na podujatia pokračujú na druhej strane!

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM