Lucia Lauková Správy Komunálne voľby

Podvod v predvolebnej kampani v Nitre? Renáta Kolenčíková podala trestné oznámenie

Kandidátka na primátorskú stoličku sa domnieva, že v Nitre sa začala nekalá predvolebná kampaň do komunálnych volieb. Podala trestné oznámenie.

Ilustračný obrázok k článku Podvod v predvolebnej kampani v Nitre? Renáta Kolenčíková podala trestné oznámenie
Foto: Rastislav Búgel

V predvolebnej kampani do komunálnych volieb v Nitre padlo prvé trestné oznámenie. Na Obvodnom oddelení Policajného zboru v Nitre ho v pondelok 6. augusta podala Renáta Kolenčíková, ktorá chce kandidovať za primátorku Nitry. „Podala som trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za podvod," potvrdila Kolenčíková.

Dôvodom podania trestného oznámenia bol list adresovaný Slovenskému futbalovému zväzu a ďalším inštitúciám, ktorý bol odoslaný minulý týždeň. Autor v ňom žiadal o prešetrenie zákonnosti futbalového zápasu medzi FC Nitra a DAC Dunajská Streda, ktorý sa konal v nedeľu 5. augusta. Podľa autora listu nitriansky futbalový štadión nie je skolaudovaný a je ohrozená bezpečnosť divákov. „V hlavičke listu boli uvedené kontaktné údaje na moju osobu. List bol napísaný na počítači, bol bez podpisu. Obálka bola vypísaná ručne. O liste som sa dozvedela od Ľuba Moravčíka, ktorý mi v piatok pred zápasom zavolal s otázkou, prečo som ten list písala," povedala Kolenčíková.

Kandidátka na primátorku tvrdí, že žiadny list neposielala. „Zisťovala som si informácie cez Slovenský futbalový zväz, ktorému bol list doručený v piatok. Domnievam sa, že v Nitre sa začala nekalá predvolebná kampaň do komunálnych volieb. Rozhodla som sa preto podať trestné oznámenie," uzavrela Kolenčíková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM