Správy

Pod Zoborom sa rozozvučia kostolné zvony: Pripomenú obete pandémie Covid-19

Na Slovensku pribúdajú denne desiatky obetí pandémie koronavírusu. Na ich pamiatku budú zvoniť kostolné zvony aj v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Pod Zoborom sa rozozvučia kostolné zvony: Pripomenú obete pandémie Covid-19
Zdroj: TASR

Slovensko má k 8. aprílu vyše 10-tisíc úmrtí na ochorenie Covid-19, ktoré spôsobilo globálnu pandémiu. Aj keď sa v posledných týždňoch situácia mierne zlepšuje, straty na životoch sa naďalej rátajú v desiatkach denne.

Všetky obete pandémie si chce rímskokatolícka cirkev pripomenúť niekoľkominútovým zvonením zvonov.

„V nedeľu 11. apríla 2021 napoludnie sa na desať minút rozoznejú zvony katolíckych kostolov na Slovensku, aby veriacich pozvali k modlitbe za tých, ktorí zomreli na ochorenie Covid-19 i za všetky ostatné obete pandémie,“ píše na svojej stránke Biskupstvo Nitra.

Práve túto nedeľu, ktorá završuje Veľkonočnú oktávu, vybrali biskupi, aby prosili o Božie milosrdenstvo pre zosnulých a o Božiu pomoc pre pozostalých.

„Dohodli sme sa so všetkými otcami biskupmi, že v tento deň zvonením zvonov vo farnostiach jednotlivých diecéz pozveme veriacich k spoločnej modlitbe za všetky obete pandémie. Budeme prosiť za viac než 10 000 ľudí, ktorí podľahli ochoreniu Covid-19, ale aj za všetkých, čo zomreli v dôsledku situácie, ktorú pandémia spôsobila, a tiež za ich blízkych a pozostalých,“ povedal pre TK KBS predseda Konferencie biskupov Slovenska a bratislavský arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský.

Ako uvádza Biskupstvo Nitra, slovenskí biskupi požiadajú vo svojich diecézach kňazov, aby napoludnie v nedeľu 11. apríla 2021 spustili na desať minút zvony v kostoloch vo všetkých farnostiach a veriacich pozvali k modlitbám na tento úmysel.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM