Správy

Nezaháľajú ani počas pandémie: Svoje uplatnenie našli aj rehoľníci a rehoľníčky

Rehoľníci a rehoľníčky pôsobiaci na území Nitrianskej diecézy pomáhajú aj v čase pandémie napriek tomu, že mnohé duchovné aktivity sú pozastavené či utlmené pre protipandemické opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku Nezaháľajú ani počas pandémie: Svoje uplatnenie našli aj rehoľníci a rehoľníčky
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

„Rehoľné sestry v tomto období pôsobia ako katechétky a učiteľky náboženstva na základných alebo stredných školách, zabezpečujú dištančné online vyučovanie tohto predmetu, ako aj prípravu na prvé sväté prijímanie alebo prijatie sviatosti birmovania,“ informovalo Biskupstvo Nitra.

Pandémia skomplikovala život aj ľuďom bez domova, ktorí sa hlavne v zimnom období ocitli v zložitých podmienkach každodenného prežívania. Niektoré rehoľníčky sa zapojili do dobrovoľníckej služby a ľuďom bez domova poskytujú jedlo či ochranné pomôcky.

„Keďže niektoré z rehoľníčok sú aj profesionálnymi zdravotníčkami, lekárkami, zdravotnými sestrami alebo opatrovateľkami, našli svoje uplatnenie v hospicoch v Nitre a Trenčíne, domovoch sociálnej starostlivosti a opatrovateľskej služby, kňazských domovoch alebo v nemocniciach,“ zhodnotila pôsobenie rehoľníčok diecéza.

Niekoľko rehoľných kňazov sa dobrovoľne prihlásilo do služby chorým na COVID-19, ktorú zabezpečujú hlavne v nemocniciach ako nemocniční kapláni alebo dobrovoľníci. V ochranných odevoch a s respirátormi na tvárach boli rehoľné sestry prítomné aj v odberových tímoch počas celoplošného testovania alebo v očkovacom centre vo Fakultnej nemocnici v Nitre.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií z Nitry a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM