Lucia Lauková Šport Hokej

Plastové poháre HK Nitra sa osvedčili: Na fanúšikov čaká tretia sada v novom šate

Zo zálohovaných plastových pohárov HK Nitra sa stávajú zberateľské kúsky. K doterajším dvom sadám sa pridá tretia s novým dizajnom.

Ilustračný obrázok k článku Plastové poháre HK Nitra sa osvedčili: Na fanúšikov čaká tretia sada v novom šate
Zdroj: YouTube.com

Od štartu hokejovej sezóny 2018/19 funguje na štadióne pod Zoborom zálohovanie plastových pohárov. Podľa HK Nitra sa táto novinka teší obľube. Za všetko hovoria tieto čísla.

„Pred rokom bolo po každom zápase vynesených okolo 66 ks stodvadsať litrových vriec odpadu. Tento rok je to 6 ks. To je o 60 ks vriec odpadu menej! Do dnešného dňa sme odohrali doma 9 zápasov. Ak použijeme matematiku: je to zatiaľ o 540 ks vriec odpadu menej. Drvivú väčšinu tvorili jednorázové plastové poháre,“ uvádza oficiálny web HK Nitra.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Fanúšikovia sa môžu tešiť na poháriky v novom šate. „K doteraz používaným dvom dizajnom sa najnovšie po reprezentačnej prestávke pridá nová tretia sada. Myslíme, že sa máte na čo tešiť,“ navnadil HK Nitra fanúšikov na svojom webe.

Nové poháre budú prekvapením a do obehu sa podľa HK Nitra dostanú v najbližšom domácom zápase proti Detve, ktorý sa bude hrať v piatok 16. novembra o 18:00 hod.

„Prezradíme, že dizajn nových pohárov bude pre vás zberateľskou lahôdkou! Okrem možnosti využiť pohárik ako suvenír sa v prvom rade tešíme, že hlavný cieľ znížiť množstvo plastového odpadu sa nám darí napĺňať možno až nad očakávanie,“ dodáva HK Nitra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM