Lucia Lauková Šport Hokej

Na Nemecký pohár ďalšia posila z Nitry: Premiérový štart čaká Branislava Rapáča

Premiérovú pozvánku do reprezentácie si vyslúžil aj hokejista HK Nitra Branislav Rapáč. Pôvodne figuroval v národnom tíme ako náhradník.

Ilustračný obrázok k článku Na Nemecký pohár ďalšia posila z Nitry: Premiérový štart čaká Branislava Rapáča
Zdroj: TASR

Debut v národnom tíme čaká na Nemeckom pohári 24-ročného brankára Andreja Košarišťana. Premiérovú pozvánku do reprezentácie si vyslúžil výbornými výkonmi v Tipsport Lige, kde hokejistom Nových Zámkov pomohol k nečakane vydarenému štartu do sezóny. Na turnaji v Krefelde sa podelí o čas v bránkovisku so skúsenejším Jaroslavom Janusom. Do národného tímu by si rád preniesol formu z klubu. V Nových Zámkoch je oporou, spomedzi všetkých brankárov v najvyššej súťaži vychytal najviac víťazstiev (12), v percentuálnej úspešnosti zásahov je tretí (93,79).

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Košarišťan je ďalším príkladom toho, že aj cez Tipsport Ligu vedie cesta do reprezentácie. Tréner Craig Ramsay ako i generálny manažér Miroslav Šatan súťaž pozorne sledujú a keď v nej niekto povyskočí, dajú mu šancu na medzinárodnej scé­ne.

Na Nemeckom pohári bude Košarišťan jedným zo štvorice nováčikov v reprezentačnom kádri. Premiérový štart čaká aj útočníka Nitry Branislava Rapáča, ktorý pôvodne figuroval ako náhradník a do tímu sa dostal až dodatočne. „Generálny manažér Miroslav Šatan sa mi ozval, že sa zranil nejaký chalan a že mám prísť. Bol som pripravený ako náhradník, tak som čakal na možnú šancu. Pozvánka ma potešila. Som šťastný a teším sa na zápasy,“ povedal Rapáč. Svoje schopnosti bude môcť ukázať v dueloch so Švajčiarmi, Rusmi a domácimi Nemcami. „Veľmi sa teším, že si budem môcť porovnať sily so zahraničnými súpermi. Predsa len, v extralige sa hrá iný hokej ako na medzinárodnej úrovni. Verím, že mi to nastaví nejaké zrkadlo mojej výkonnosti a ukáže, na čo mám ešte pracovať. Myslím si, že Ramsayho systém založený na rýchlom korčuľovaní mi môže vyhovovať. Nie som žiadny ‚playmaker‘, som skôr bojovný typ hokejistu. Verím, že budem v tomto systéme platný hráč.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM