Lucia Lauková Správy

Plány nitrianskej strednej školy: Od mesta chce odkúpiť školskú budovu

Stredná odborná škola gastronómie a cestovného ruchu v Nitre sídli v prenajatých priestoroch, ktoré patria mestu Nitra. Škola plánuje budovu získať.

Ilustračný obrázok k článku Plány nitrianskej strednej školy: Od mesta chce odkúpiť školskú budovu
Zdroj: TASR

Strednej odbornej škole (SOŠ) gastronómie a cestovného ruchu na Levickej ulici v Nitre sa už niekoľko rokov darí zlepšovať vybavenie a modernizovať svoje odborné učebne. Podľa slov riaditeľky školy Aleny Panisovej plánujú pokračovať v tomto trende aj naďalej. Hlavnou výzvou do budúcnosti je však získanie školskej budovy, ktorá momentálne patrí mestu Nitra.

Chcú odkúpiť budovu

Zriaďovateľom školy je Nitriansky samosprávny kraj (NSK), takže SOŠ je v súčasnosti v prenajatých priestoroch. To komplikuje čerpanie európskych fondov i investície do revitalizácie budovy. „Tento problém nás momentálne tlačí najviac. Som rada, že už minulý školský rok sme NSK dávali všetky potrebné podklady na to, aby sa táto majetková záležitosť mohla doriešiť. Tento rok sa už má urobiť finančný odhad a celá vec je v štádiu rokovania o odkúpení budovy školy pre naše účely,“ vysvetlila Panisová.

Rekonštrukcia i ihrisko

Ako dodala, k ďalším prioritám bude patriť rekonštrukcia objektov školy. V budúcnosti by sa mali opraviť obvodové plášte na školskej budove, na jedálni i telocvični. Súčasťou prác má byť aj výmena okien a ďalšie úpravy. „Mojím snom je vybudovať tu aj multifunkčné ihrisko, ktoré nám veľmi chýba. Dlhé roky sme učili bez telocvične, takže už to, že ju teraz máme, je veľká výhoda. Ale ten pohyb žiakov vonku je tiež veľmi dôležitý. Teraz robia naši telocvikári čo sa dá na trávnatom ihrisku a na asfaltových chodníkoch, takže to multifunkčné ihrisko nám naozaj chýba,“ doplnila Panisová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM