Lucia Lauková Kultúra

Na Agrokomplex príde 650 vystavovateľov: Súčasťou bude Festival národných špecialít

Nitrianske výstavisko bude od 22. do 25. augusta opäť patriť poľnohospodárskej tématike. V poradí 46. ročníka sa zúčastní vyše 650 vystavovateľov.

Ilustračný obrázok k článku Na Agrokomplex príde 650 vystavovateľov: Súčasťou bude Festival národných špecialít
11
Galéria
Zdroj: TASR

Vyše 650 vystavovateľov sa predstaví na tohtoročnej 46. medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstave Agrokomplex, ktorá sa uskutoční na nitrianskom národnom výstavisku od 22. do 25. augusta.

Hlavnú tému výstavy Zo slovenských polí až na váš tanier zvýrazní program zameraný na výrobu zdravých potravín zo slovenských chovov a tiež na pestovanie geneticky nemodifikovaných rastlín na výrobu potravín. Informoval o tom Martin Lužbeťák z oddelenia marketingu a komunikácie výstaviska.

Sprievodné výstavy

Spolu s poľnohospodárskou a potravinárskou výstavou sa na výstavisku uskutočnia aj Národná výstava hospodárskych zvierat, medzinárodná družstevno-kontraktačná a predajná výstava Coopexpo, výstavy Enviro a Ekofestival.

Pre odbornú verejnosť sú pripravené odborné semináre i diskusné okrúhle stoly zamerané na strategický plán slovenského poľnohospodárstva na roky 2021 – 2027, dvojitú kvalitu potravín, chýbajúcu infraštruktúru v živočíšnej výrobe a oblasť podpory poľnohospodárstva z európskych zdrojov.

Majstrovstvá aj výstavná premiéra

Súčasťou výstavy budú aj prezentácia programu rozvoja vidieka očami detí Gazdovský dvor, výstavné prehliadky najlepších pestovateľov ovocia a zeleniny, prehliadka výrobcov tradičných slovenských špecialít Festival národných špecialít.

Na veľkých ukážkových políčkach sa uskutočnia prvé majstrovstvá Slovenska v obsluhe teleskopických nakladačov a dynamické poľné ukážky najmodernejších poľnohospodárskych strojov a liniek.

Na malých výstavných políčkach bude mať výstavnú premiéru systém Agrokruh, poľný robot, ktorý okopáva, zalieva a sadí poľnohospodárske plodiny. Pre návštevníkov je pripravený bohatý kultúrny program, čakajú ich súťaže a hry pre deti s cieľom zvýšiť ich záujem o život na vidieku.

Ako vyzeral predošlý ročník si môžete pozrieť v priloženej galérii!

Foto: ilustračné

FOTO: 45. ročník medzinárodného veľtrhu Agrokomplex
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM